פרטים ושמות שנמחקים מהזיכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרטים ושמות שנמחקים מהזיכרון
    שני
    21/10/2016

שלום, אני בת 38 בריאה. תמיד הייתי חזקה בזכירת מספרים ותאריכים, אך חלשה מאד מאד בזיכרון של פרצופים ומאורעות בחיים (אפילו מאורעות משמעותיים מאד). בנוסף, תמיד היה לי קושי לזכור מה רציתי להביא ואיפה שמתי כל דבר, וכדי להכין פסטה אני צריכה להציץ במתכון שעל השקית עבור כל שלב.. לאחרונה חלה החמרה בכל אלה, אך זה פחות מטריד אותי מהבחינה הרפואית כיוון שמאז ומתמיד הייתי כזו (כן בעייתי מהבחינה הרגשית והתפקודית כיוון שככל שזה מחמיר אני אמא פחות סובלנית בשל חוסר ביכולת לחלק קשב). הבעייה שכן מטרידה אותי מבחינה רפואית היא שבחודשים האחרונים התחלתי לשכוח שמות של אנשים שאני מכירה ממש מספר שנים (לא אנשים שקרובים אלי רגשית, אך אני מכירה אותם היטב ופוגשת אותם על בסיס שבועי). השם בורח לי מהזיכון ולא חוזר!! אני מחכה כמה ימים ומנסה להיזכר והפרט הזה פשוט נמחק!! בסוף אחרי כשבוע או שבועיים, אני מתייאשת מלהיזכר לבד ומבררת את השם (בצורה לא מביכה...) ואז כמובן אני צוחקת על עצמי, איך שכחתי. הבעייה היא שאחרי הפעם השלישית הפסקתי לצחוק... אני ישנה לא מעט, אוכלת כרגיל- מכל הדברים הבריאים והמזינים בצורה מגוונת (אמי נטורופתית ותזונאית אז הידע קיים ב"מערכת") חוץ מכמויות הסוכר המטורפות שאיני מצליחה לוותר עליהם (אבל זה רגיל אצלי) בדיקות דם תקינות ורגשית לא בתקופה הכי מוצלחת בחיי אבל גם לא משהו רגשי קיצוני. בקיצור, הבעייה שמטרידה אותי היא לא זו שמפריעה לי בתפקוד היומ יומי, אלא ההבנה הזו שפרט פשוט נמחק לחלוטין מהזיכרון מעלה בי חששות והשאלה היא (שאלה קצרה מאד אחרי כל הסיפור הארוך...)- האם אני צריכה לבדוק את זה? תודה רבה מראש,
    שני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שליפת שמות

ד``ר שרה רפפורט
    13/11/2016

שני שלום,
    קושי בשליפת של שמנת תלונה נפוצה, אם כי את זקוקה לזמן רב כדי לשחזר את המידע הדרוש. במידה שהבעיה לא פוגעת בתפקוד היומיומי שלך, לא נראה צורך לגשת לאבחון. העיקר שאת זוכרת מהות הקשר של האנשים האלו, וכן מומלץ להתחיל ליצור רמזים שונים שיסייעו לך בשליפת השמות עם זאת, תמיד כדי לעבור בדיקות שגרתיות אצל רופא משפחה. כמו כן, אם קשיי הזיכרון עלולים להחמיר כן כדאי לגשת לאבחון קוגניטיבי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו