האם תמיד מתדרדר לדמנציה ואלצהיימר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם תמיד מתדרדר לדמנציה ואלצהיימר?
    שולי
    06/11/2016

שלום אימי בת 70 עברה איבחון פסיכוגריטרי מבחן מיני מנטל 24 .מבחן שעון לא תקין.סימנים לדיכאון חרדתי. עדות למצוקה נפשית.פגיעה קוגנטיבית קלה.ליקויים בזיכרון לטווח קצר. שאלתי האם ליקוי בזיכרון לטווח קצר חייב להתדרדר לדמנציה או לאלצהיימר? קיבלה כדורים זונפיל 10 מג.הרופאה כתבה סימנים התחלתיים של דמנציה. האם זה תמיד מתדרדר לדמנציה ואלצהיימר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבחנה לא חד משמעותית

ד``ר שרה רפפורט
    12/11/2016

שולי שלום,
    ניתן להבין מהמידע שמדובר ב- mild cognitive impairment, מצב שדורש בדיקות נוספות כמו CT מוח ועוד. בנוסף, צריך לשלול את הגורם הנפשי על הירידה הקוגניטיביות. נראה שבשלב זה הפרוגנוזה לא ברורה, ורק אחרי תוצאות הבדיקות והמשך מעקב מצבה של אימך יהיה יותר ברור.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמנציה או אלצהיימר?

שולי
    12/11/2016

קודם כל אני מאוד מאוד רוצה להודות לך על תשובתך.
    שאלה נוספת הבנתי ממך שיש צורך בבדיקות נוספות אך לפי האבחנה של הרופאה היא נתנה אבחנה של דמנציה או של מחלת אלצהיימר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דמנציה או אלצהיימר?

שולי
    12/11/2016

קראתי קצת על ירידה קוגנטיבית קלה והבנתי שההפרעה שיש לאימי היא עדיין לא דמנציה או אלצהיימר כרגע .ייתכן שבעוד מספר שנים זה יכול לההפך ולהיות דמנציה או אלצהיימר.האם הבנתי נכון? סליחה שאני שואלת שוב אני רוצה להבין באמת את הבעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MCI

ד``ר שרה רפפורט
    14/11/2016

אכן הבנת נכון. רק עם הזמו תדעו.
    רק בריאות
    בברכה,
    ד״ר שרה רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• mci

שולי
    14/11/2016

שלום דר הבנתי ממך שעל פי האיבחון שצירפתי יש לאימי mci. רציתי לשאול משהו שמטריד אותי מאוד מה הסיבה שהרופאים כותבים דמציה מסוג אלצהיימר כשבעצם האבחנה היא mci?
    תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השערה ולא אבחנה

ד``ר שרה רפפורט
    14/11/2016

כמה מילים של זהירות: הפרום הזה לא מקום למתן אבחנה רפואית כלשהי. איני רופאה אלה נוירופסיכולוגית וגם לא מוסמכת לכך. התשובה שכתבתי לך קודם היא השערה בלבד על סמך הציון בMMSE. ייתכן שלרופאים שבדקו אימך יש מידע נוסף בנושא, ולכן אני מציעה לפנות את השאלה זו אליהם.

בברכה,
    ד"ר שרה רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו