הטרדה מינית במשפחה-זיהוי הגורם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הטרדה מינית במשפחה-זיהוי הגורם
    דנה
    22/11/2016

שלום
    אני אישה נשואה+ילדים. אנו משפחה דתייה.
    אני נשואה כבר מעל עשר שנים.
    בשנה האחרונה קרה לי מקרה מוזר,מעוות,טראומתי שחזר על עצמו מס' פעמים(כשמונה פעמים במרווחי זמן שונים):
    בהזדמנויות בהן אבי היה מולי ואיש לא הבחין הוא שלח ידו לאיזור החזה(מעל הבגדים)בפעם אחרת לאיזור הישבן..
    יש לציין שזה מעולם לא קרה איתו.
    מה שמטריד אותי עוד יותר מעצם העובדה שמקרה כזה התרחש
    הוא מהו הגורם???
    הוא אדם מעל 60 לוקח המון תרופות שינה, סובל מחרדות קשות בנוגע לבריאותו-אך לא מודה בכך ומוחק דיעה של רופא הממליץ לו לקחת תרופות הרגעה או תרופות פסיכיאטריות.
    מעוניין לשלוט בעצמו במה שנוטל ומוצא את הרופא שמקבל את דעתו.
    עקשן וסרבן במיוחד.
    הפסיק לעבוד לפני כמה שנים,בטענה שתש כוחו ולאחר תאונת עבודה,ומאז מתעסק באופן אובססיבי במדידת לחץ דם ושמירה מוגזמת על הבריאות.סובל מחוסר יכולת לישון שינה רציפה.
    אך בגדול בריא וחזק.
    עלתה במוחי האפשרות-שכתוצאה מנטילת נטילת תרופות רבות(קשה אפילו לעקוב כמה ומה)ללא הגבלה משהו במוחו השתבש ולכן עשה מה שעשה.
    יש לציין שהוא נוהג,עירני,אימי לא מעידה על שכחה מיוחדת,
    נהיה קצת יותר איטי בתגובותיו.
    שיתפתי רק את בעלי ומרכז סיוע לנשים שם המליצו לי טיפול עבורי.
    שאלתי: האם יכול להיות שאדם יעשה מעשים כאלו כי באותו רגע הוא לא שפוי או לא אחראי למעשיו כתוצאה מתרופות יתר.

יש לציין שהוא לא אדם שילך לנוירולוג אם מישהו מהמשפחה יאמר לו שהוא צריך...
    האם נתקלתם בתופעה כזו?
    בנוסף יש להדגיש ,כי מדובר באישיות שהקנתה יציבות לאורך כל השנים,משדר עיקביות,רוגע בכל הנושאים(חוץ מהבריאות)
    שמירה אדוקה על כללי הדת,אבא שדואג לכל.
    לכן אני מאוד מתוסכלת, מבולבלת,עמומה והמומה...
    לא מרגישה יכולת לחשוף את הנושא למשפחה המורחבת משום שהנושא עלול ליצור שבר עמוק,קרע,התפרקות,הלם,נידוי ואני לא מסוגלת לדמיין מה עוד,במרכז הסיוע כן המליצו לשתף משפחה על מנת להזהיר ולפרוק ולקבל תמיכה-אך אני בעצמי עדיין לא מבינה מה הגורם למעשים כאלו??
    לעזרתכם אודה מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דיסאינהיבציה התנהגותית

ד``ר שרה רפפורט
    10/12/2016

דנה שלום,
    את מתארת אירוע מביך ומטריד שחוות עם אביך. מדובר על דיס-אינהיבציה, התנהגות ללא רסן וללא בקרה. במידה שהתנהגות זו לא מתרחשת בתדירות גבוהה וגם לא מאפיינת כלל התנהגותו, קשה להצביע על גורם מסיום לכך. לעתים תופעה זו בעלת אופי מיני נצפה אצל גברים מבוגרים כתוצאה מהשפעה של תרופות שונות, בעיות נוירולוגיות או בלבול זמני. ייתכן מאוד שלא מדובר במעשה מגונה ע"י איש סוטה.
    אם התנהגות זו תתחיל להיות נפוצה יותר ו/או תתבטא גם בסיטואציות אחרות, חיוני לפנות לבירור רפוי מקיף. סה"כ מדובר בבריאות של אביך!

בברכה,
    ד"ר שרה רפפורט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכבוד ד"ר רפפורט-אודה לתגובה נוספת!!

דנה
    11/12/2016

ד"ר יקרה שלום וברכה,
    האם התופעה שאת מתארת עשויה להופיע אצל אדם שעירני לחלוטין בתפקוד שלו,מדבר לעיניין בכל התחומים, נוהג ברכב, וחוץ מהאובססיה הבריאותית שלו נחשב עצמאי וממוקד.

האם דיס-אינהיבציה- אינה מוגדרת כחלק בילתי נפרד מחולי אלצהיימר או דמנציה בלבד??

לפי מה שתחקרתי את אימי, הזיכרון של אבא ממש לא נפגע.

אם כך איך את יכולה להסביר שרק בחלק המיני אין מעצור לפתע?
    האם לא היינו אמורים לראות סימנים נוספים בהתנהגות והזיכרון?
    האם יש מצב של חצי מודעות?..
    באחת הפעמים האחרונות הוא ממש חיכה לרגע שאימי וילדי יצאו מן הביית ואז ניגש אלי ונגע בי-כלומר היה פה סוג של תכנון מבחינתו שיוצר סתירה למצב של "בלבול זמני"-כפי שהגדרת.

אין פה מגע ספונטני מול אנשים .

אודה מאוד לתגובתך, (שאני כמובן לוקחת אותה בערבון מוגבל כי כפי שתבת-הוא לא נבדק עדיין)

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שרה רפפורט
    14/12/2016

דנה שלום,
    לא ההכרח מדובר במחלת דמנציה, כאשר נצפה דיס-אינהיביציה. תכנים מיניים בלתי הולמים יכולים להופיע אצל גברים מבוגרים מסיבות שונות. לצערי, אין לי תשובה ברורה בשבילך. רק בירור רפואי וגם נפשי ייתן הסבר למצבו ולתופעה שאת מתארת.
    מעניין לדעת האם התנהגות זו של אביך גם קורה מול נשים אחרות. אני עדיין מניחה שמדובר בקצר זמני בוויסות ובקרה כי ההתנהגות הנדונה מתנגדת לערכים ולתרבות בו הוא חיי.

בברכה,
    ד"ר שרה רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר שרה שלום רב,

דנה
    14/12/2016

בהקשר למה שציינת-שמעניין לדעת האם ההתנהגות של אבי מתרחשת מול נשים אחרות- רציתי לשאול אותך:
    האם תופעת דיס-אינהיבציה- היא מתייחסת בדר"כ
    לאישה אחת,או לכל אישה?
    כלומר האם אותו גבר שחווה כביכול בלבול זמני נתפס לדמות נשית מסויימת או שממש לא בהכרח??
    בתודה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שרה רפפורט
    19/12/2016

דנה שלום,
    שאלתי את השאלה הזו כדי להבין יותר את תופעה הספציפית במקרא של אביך. כל מקרא לגופו. כאמור רק בעקבות בדיקות רפואיות ניתן להבין את מקור של התנהגותו הבלתי הולמת שכזו.

רק בריאות,
    ד"ר שרה רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו