אובדן זיכרון עקב שימוש בסמים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדן זיכרון עקב שימוש בסמים
    אלי
    24/07/2017

עישנתי גראס וחשיש במשך כ 20 שנה בצורה יומיומית מאסיבית במשך תקופה קצרה השתמשתי גם באקסטזי בצורה מאסיבית וחוויתי פסיכוזה רצינית בעקבות השימוש הזה אובחנתי כסכיזופרן וכיום מאוזן בצורה טובה מאוד על ידי סוליאן 700 מ"ג גם אחרי הפסיכוזה המשכתי לצרוך גראס וחשיש ורק לפני חודש וחצי עלה בידי להפסיק לגמרי לעשן גראס וחשיש אני נקי לגמרי ומאמין שלא אחזור לשימוש בסמים. אני מאוזן מזה 6 וחצי שנים בצורה טובה מאוד מתפקד מצויין ועובד בשוק הפרטי.
    בזמן הפסיכוזה נפגע לי הזיכרון בצורה חזקה לא זכרתי הרבה מאוד דברים אפילו את הגיל שלי לא זכרתי.
    גם כיום אני מרגיש ירידה בזיכרון עקב השימוש המאסיבי בסמים
    אני נוטה לשכוח דברים בעיקר זיכרון טווח קצר.
    אני מנסה לעבוד עם הראש בשביל לשפר את הזיכרון ואת היכולות הקוגנטיביות שלי משחק שחמט פותר תרגילים בחשבון משחק עם קלפים משחק הזיכרון יש לי אפלקציה בטלפון שנקראית PEAK שאיתה אני מתאמן ומנסה לשפר את יכולת החשיבה.
    איזה דברים נוספים אפשר לעשות בשביל לשפר את הזיכרון תרגילים מסויימים ? דברים מומלצים? אודה מאוד על כל תשובה שתוכל לעזור לי . תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שרה רפפורט
    06/08/2017

אלי שלום,
    לאור אבחנתך הפסיכיאטרית, אני ממליצה שתפנה עם שאלתך גם לרופא המטפל. באופן כללי, בעקבות גמילה משימוש בסמים קלים הזיכרון לטווח קצר אמור להשתפר. תרגול קוגניטיבי כמו שאתה מתאר תמיד יעיל, כנ״ל קריאה ותרגילי קשב וריכוז שניתן למצוא בתוכנית ובמשחקי מחשב שונים.

בברכה,
    ד״ר שרה רפפורט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

אלי
    06/08/2017

תודה על התשובה התייעצתי עם הרופא הוא הציע לי את אפליקציה PEAK אמר שתוך חודש חודש וחצי מהפסקת עישון הגראס הזיכרון ישתפר במיוחד הטווח הקצר ואכן ישנו שיפור אני זוכר יותר אבל עדיין מרגיש שהזיכרון לא מה שהיה פעם אני שוכח דברים בעבודה לפעמים תודה רבה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו