בעיית זכרון או קשב וריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית זכרון או קשב וריכוז
    סשה
    31/08/2017

היי ,
    אני בן 33 ואני עובד בהייטק.
    לאחרונה (מזה חודשיים) אני ממש שם לב לירידה ביכולות הקוגנטיביות .. לדוגמא : אני יכול להיתקלח ותוך כדי לחשוב על משהו ואז לשאול את עצמי כבר חפפתי? או שאני עסוק במחשב בעבודה מישהו יכול להגיד לי בוא לקפה , ואני יכול לענות שניה מסיים משהו ו2 דקות בא , ולשכוח מזה .. אני לא שוכח שזה קרה אני פשוט ממשיך וזה בורח לי מהראש. זה לא קורה המון אבל הבעיה היא שאני קצת אולי חרדתי מזה ואני ממש מתחיל לשים לב לכל דבר שאני עושה ושואל את עצמי זה תמיד היה ככה? איך שכחתי את זה ? מנסה לבחון את עצמי האם אני זוכר פרצופים , אירועים וכו'.. אני בוחן את הדיבור שלי ונראה כאילו יותר קשה לי להביע את דעתי מבעבר (מילים בורחות לי או מתבלבלות) . אני יכול לבקש ממישהו מזלג כשאני מתכוון לכף.
    אני גם מרגיש ירידה ביכולת בעבודה והבתבטאות בכתב.
    היו כמה שבועות לאחרונה של לחץ בכל מיני היבטים בחיי אבל לא משהו סופר קריטי .
    השאלה שלי היא (סליחה על החפירה) האם זה משהו שמתאר יותר התפתחות של הפרעות קשב וריכוז (לא היו לי כאלה בעבר) או שזה נשמע יותר מצב של ירידה בזכרון - שמשום מה מתרחשת יחסית מהר או שאני שם לב לזה יותר.
    הפכתי לטבעוני לפני שנתיים ובדקתי b12 לפני שנה (300).
    משוטטות באינטרנט הסימפטומים מתארים מחלות נוראיות כמו דמנציה וכו'.. אני יודע שזה קצת מוקדם לגילי אבל זה קצת מפחיד.
    אשמח להכוונה , למי לפנות ועד כמה בדחיפות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית זכרון או קשב וריכוז

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שרה רפפורט
    01/09/2017

סשה שלום,
    מאוד חשוב שתעבור בדיקה רפואית אצל רופא משפחה ולבצע ספירות דם, ועוד לפי המלצת הרופא. אולי גם התייעצות עם נוירולוג. חוסר ויטמין B12 מסיכן ויכל לגרום לבעיות בריאות קשות כולל ירידה קוגניטיבית. לכן תתחיל בהקדם בירור בפן הרפואי בקופה שלך במקום באינטרנט.

בברכה,
    ד"ר שרה רפפורט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו