מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בלבול רב במילים במשפטשי26/09/2018
שלום,
לפני שלושה שבועות בעת דיבור עם חבר, תיקן אותי החברה שאמרתי מילה לא קשורה במשפט. אמרתי לו שלא שמתי לב.
עוד באותו יום שוב קרה לי אותו דבר עם אשתי.
מאותו רגע במהלך שבוע רצוף שבו הייתי עם אשתי ושוחחתי איתה. שמתי לב שאני מדבר איתה יוצאות לי מילים בטעות לא קשורות- יש לציין כי ישר אני מתקן את עצמי ! למשל תביאי את הצידנית - במקום תביאי את הגזייה.
ליד בית החולים - במקום לייד בית הקברות.
בממוצע זה קורה 3 פעמים ביום.
מאז שאני זוכר את עצמי היו לי בעיות שכחה , שבהם לא הייתי זוכר איפה שמתי את הארנק או המפתחות (גם היום זה קורה).
באם הבלבול במילים במשפט נובע ממחלה מסויימת שמתפתחת? דמנציה? אלצהיימר?
אשמח לתובנות שלך בנושא.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שיום
ד``ר שרה רפפורט30/09/2018שי שלום,
לא ציינת את גילך ותעסוקתך. ישנם מספר גורמים שיכולים לגרום לקשיי שיום. לכן כדאי לעבור בירור מקצועי. במידה שתופעת בלבול המילים ממשיכה בתדירות שכזו, מומלץ לפנות לבדיקת אצל רופא משפחה ובהתאם הצורך גם של נוירולוג. בנוסף, מומלץ לפנות לבירור/אבחון קוגניטיבי אצל בעל מקצוע מוסמך.
בברכה,
ד״ר שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לתגובה שלך
שי07/10/2018שלום,
אני בן 35. איני עובד כרגע. בעל תואר ראשון במשפטים.
אציין כי הדבר קורה לי בממוצע פעמיים ביום.
התחלתי להבחין בזה לאחר שלפני חודש בערך חבר תיקן אותי במילה במשפט שטעיתי ולא שמתי לב. ואז באותו יום אשתי תקנה אותי ולא שמתי לב בכלל שטעיתי.
לאחר 2 הטעויות הללו. נלחצתי האמת.
אז התחלתי לשים לה יותר איפה אני טועה.
ואז אני שם לב שבערך 2-3 פעמים אני טועה במה שרוצה להגיד , אבל אני ישר מתקן את עצמי, ברוב הפעמים לפעמים אפילו לפני שאני מסיים להגיד את המילה.
הדבר מאוד מלחיץ אותי.
חשוב לציין כי לא הייתי הכי חד לאורך השנים ומאז שאני זוכר את עצמי אפילו לפני 15 שנים תמיד הייתי שוכח דברים , או שוכח איפה אני שם את הדברים האישיים שלי.
אתמול למשל שיבתי עם האחיינים הקטנים שלי ראינו במחשב הרבה תמונות של חיות. ואז אמרתי להם כל פעם איזו חיה זו ואם הם מזהים.
לאחר בערך 15 חיות שראינו היה תמונה של תנין, ואני אמרתי להם בביטחון שזה כריש, 4 פעמים בערך, ורק שהם אמרו לי שזה לא כריש אמרתי שזה כן, ואז ירד לי האסימון שהתבלבלתי וברור שזה לא כריש אלא תנין!!!!
מאותו יום שתיקנו אותי חבר ואשתי לא קרה מקרה שהתבלבלתי בשיום של חיה מסויימת.
אני קורא הרבה באינטרנט ובאמת מפחד שזה משהו חמור כמו דמנציה.
הייתי אצל נורולוג עשה לי בדיקה גופנית בגלל זכאב לי הראש כמה ימים, ראה שאני מדבר בצורה רהוטה בלי טעויות. ואמר כנראה זה כלום.
לאחר שאמרתי לו שבשבועיים האחרונים אני מרבה להגיד מילים לא נכונות /מילים קרובות למשמעות. אפנה אותי לMRI לאחר שביקשתי.
האם יש משמעות לכך שאני שם לב לזה שאני מתבלבל.??
האם זה שטעיתי בשיום של החיה (במקום תנין - כריש) יש לזה משמעות?
האם הדבר נובע מלחץ?חרדה? (למרות שאני לא מרגיש לחוץ או חרד) אני בודק הרבה על דמנציה.....
אודה לתגובתך.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר שרה רפפורט28/10/2018שי שלום,
מקווה שממצאי ההדמייה נמצאו תקינים, וכך גם שאר הבדיקות הרפואיות. לא ידוע לי על מקראיים של דמנציה בגילך. אם כי ולחץ נפשי וחרדה כן יכולים לגרום קשיים כפי שאתה מתאר. כמו כן, ממליצה לך לפנות לבדיקה קוגניטיבית כדי לאבחן את מקור קשייך.
בברכה,
ד״ד שרה רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מיני
זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטלית
שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקה
תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעית
דברים שמשפיעים על הזכרון
שינויים איסכמיים במח- בירור
אוכל ותוספי מזון - בירור
טכניקות לשיפור מחשבה- בירור
שינויים באפקטיביות הזיכרון - בירור
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?