מניעה מבעוד מועד של אלצהיימר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מניעה מבעוד מועד של אלצהיימר
    הילה
    19/02/2019

אלצהיימר עובר אצלי במשפחה, אני מאוד מפחדת מהעתיד הצפוי לי, יש משהו שאני יכולה לעשות כדי למנוע את המחלה מבעוד מועד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מניעת אלצהיימר

ד``ר דנה פאר
    21/02/2019

שלום הילה, לצערנו כיום אין מרפא לאלצהיימר ואין גם דרך אמיתית למנוע זאת.
    חשוב לדעת שאין העברה גנטית ישירה של אלצהיימר, אך סיפור משפחתי מהווה גורם סיכון.
    למניעה ידוע כיום שיש השפעה חיובית של אורח חיים בריא: לא לעשן, פעילות ספורטיבית אירובית לפחות 150 דקות בשבוע (מחקרים מראים שריקוד הכי אפקטיבי), תזונה בריאה, עיסוק בפעילות קוגניטיבית (ללמוד דברים חדשים) ומעורבות חברתית.
    בנוסף, כדאי להיערך מבעוד מועד ולשקול לעשות ייפוי כוח מתמשך ולמלא הנחיות רפואיות מקדימות כדי שתוכל לקבל את הטיפול שמתאים לך.
    התרופות שיש לנו כיום הכי אפקטיביות בשלבים ראשונים של המחלה, ולכן חשוב כל כך זיהוי מוקדם. אם תהיי במצב שאת חשה שיש שינוי קוגניטיבי, אל תדחי את הנושא וגשי לרופא להערכת המצב. ככל שמקדימים לטפל יותר טוב לאדם עם אלצהיימר ולמשפחתו.
    כל טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו