מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סתם סיפור על אלצהיימר והפרעות זכרוןטובי25/06/2008
אני רופא פנימי ומומחה למחלות לב מאחד מבתי החולים במרכז. לצערי הרב שנים רבות שאמי סובלת מירידה ניכרת בזכרון. מעולם לא נייסיתי לטיפל באמי כרופא אבל תמיד דאגתי שתגיע לטובי המומחים. בתחילה , כל עוד אבי היה בחיים הוא הצליח להסתיר את זה די טוב מאיתנו אבל לאחר שנפטר, לפני כחמש שנים עמדנו בפני הבעיה בכל חומרתה. אז המצב היה עוד די סביר באופן שאמי יכלה לתפקד די טוב ואפילו המשיכה להתגורר לבד. התחלנו מיד ברור מקיף כולל פניה למספר מומחים כאשר גם אחי ואחותי ( כולנו בעלי אמצעים וקשרים רבים) התגייסו לענין אלא שלא מצאנו גוף שיכול היה לטפל ולהשלים את הברור באופן מרוכז. הלכנו ממומחה למומחה כך שבסיום הברור אמי אובחנה כסובלת מאלצהיימר והוחל טיפול בתרופות מקובלות ( ממוריט, אקסלון וכו ) בלא שבוצע ברור יסודי ומקיף מעבר לבדיקות הרגילות. במקביל מצבה התדרדר ונזקקנו לשרותי מטפלת צמודה 24 שעות ביממה. אני במסגרת תפקידי בקהילה ( רופא מנהלי בקופת חולים ) ניסיתי ללמוד ממקרים של אנשים אחרים אבל לא מצאתי כל גורם או מרפאה בתוך בתי החולים או מחוץ להם שהיה מסוגל לתת לי תשובה חד משמעית מה קורה עם אמי. לפני כחודשיים נתקלתי במרפאה חדשה שהוקמה בתל אביב. נתקלתי בה דרך לקוח של הקופה שבא לבקש השתתפות של הקופה בעלות הביקור( מדובר במרפאה פרטית) . לאחר מספר ברורים בקשתי מאחותי להביא את אמי לביקור במרפאה. הביקור לקח מספר שעות ובמהלכו עברה ברור מקיף לא רק נוירולוגי אלא גם פנימי תוך בדיקת התולדות הרפואיים עוד לפני שחלתה. בסיום התברר שככל הנראה בעייתה העקרית אינה אלצהיימר אלא נזק שנגרם עקב יתר לחץ דם ממנו סובלת מעל 20 שנה. הטיפול התרופתי שלה שונה. הממוריט ונגזרותיו הופסקו ויחד אתם עוד תרופות הרגעה שהיו מיותרות לחלוטין כיום מצבה טוב יותר יש לה הרבה יותר שעות של צלילות ואני מרגיש באיזה שהוא מקום שקבלנו חזרה את אמא שלי ( אני רק לא יודע לכמה זמן ומקווה מאד לטוב) ממליץ מאד על פנייה למרפאה. הפנייה לא זולה אבל בהחלט שווה את הכסף אם משהו מעונין אשמח מאד לכוון אותו. חשוב להבהיר שאין לי כל ענין כלכלי במרפאה ועד לביקור של אמי בה לא הכרתי את הרופאים העובדים בה ואין לי כל טובת הנאה מהפנית לקוחות אליהם. הרצינות של הרופאים והיחס המקצועי שלהם יחד עם הטיפול הפרטני הוא בהחלט דבר לא שכיח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות של אבחנה נכונה
ד``ר שרה רפפורט26/06/2008ד"ר טובי שלום,
תודה שחלקתה את חוויתך המשפחתית איתנו. הפרעות זיכרון והפרעות קוגניטיביות בכלל אצל אנשים מבוגרים הן סימטומים בלבד ויכולות לנבוע מגוון בעיות רפואיות. וכמובן יש סוגי שונים של דמנציות שגם דורשות אבחנה שיטתית וטיפול רפואי תואם. אני אשמח לקבל את השם של המרפאה ויותר פרטים עליה (בדואר אלקטרוני: [email protected] ) ע"מ להגביר את רשימת הרופאים המומלצים בתחום.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת את פרטי המרפאה
גאיה15/11/2008אני נמצאת בסיטואציה דומה ואני מחפשת מרפאה שתבדוק את גורמי אובדן הזיכרון אצל בן זוגי באופן מקיף יותר מאשר נעשה עד כה.אודה לך מאד אם תשלח אלי את פרטי המרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאיה שלום
ד``ר שרה רפפורט16/11/2008לצערי, הרופא שפירסם את הסיפור האישי שלו אצלנו בפורום לא מסר את פרטי המרפאה עליה הוא ממליץ בחום רב. חבל! עם זאת, אני מאמינה שכל רופא מומחה בתחום, כגון נוירולוג, הנדון יבדוק את בן זוגך בצורה מקיפה כולל כל הבדיקות עזר שצריך. אבחון קוגניטיבי כולל אבחון מקיף לזיכרון אינו בתחום של רופא אלה את צריכה לפנות לניורופסיכולוג.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מיני
זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטלית
שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקה
תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעית
דברים שמשפיעים על הזכרון
שינויים איסכמיים במח- בירור
אוכל ותוספי מזון - בירור
טכניקות לשיפור מחשבה- בירור
שינויים באפקטיביות הזיכרון - בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?