דום לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דום לב
    מירב
    27/06/2008

שלום רב, אמי ז"ל נפטרה לפני כשנה וחצי עקב דום לב שארע בבית, פשוט התמוטטה ואיבדה הכרה והיא בת 69 במותה השאלה שלי היא מהם הנזקים שנגרמים אם בכלל אחרי דום לב לאדם ששורד את זה לאמי ז"ל הגיעו מגן דוד אדום לאחר 3 וחצי דקות אך עם עיכוב שלי זה קצת לקח יותר זמן (בגלל ההלם שהייתי נתונה בו , הייתי איתה לבד בבית שזה קרה) אשמח לתשובה רלוונטית מה קורה לאדם ששורד דום לב , האם הוא חוזר להכרה , האם אין נזקים מוחייים לאחר מכן תודה מירב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דום לב

הוספת תגובה

• פרוגנוזה לאחר דום לב

ד``ר שרה רפפורט
    01/07/2008

מירב שלום,
    אחרי דום לב הנזק המוחי שנגרם כתוצאה מכך משתנה מחולה לחולה, תלוי בעוצמת הנזק ובאיזה מיקום במוח הוא פגע. יש חולים שחוזרים להכרה ומשתקמים יפה ויש חולים שנשארים עם פגיעת ראש קשה ולא חוזרים לתפקד כמו בעבר. אולם, לצערי לא כל החולים שורדים את האירוע הלבבי הקשה הזה. זאת אומרת שהעוצמת האירוע הייתה קטלנית, דבר שלא ניתן למנוע אפילו במצב של מתן עזרה ראשונה מידית. מעניין מדוע עכשיו, אחרי שנה וחצי מאז מותה של אמך, את עולה את השאלות על הפרוגנוזה של דום לב. אני מאוד מקווה שאת לא נשארת עם צלקת של אשמה כאשר לפי התיאור שלך, את הגבת באותו רגע "הטראומטי" כמו בת אמיתית עם כל הרגשות המלוות מצב כזה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו