בעיות זכרון והפרעת קשב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות זכרון והפרעת קשב
    גיא
    21/07/2008

ד"ר שלום, יש לי בעית זיכרון אשר מפריעה לי בתפקוד היומיומי. הבעיה באה לידי ביטוי בכמה אופנים: החמורה - בה אני מוכן להישבע שהארוע לא קרה, במקרים כאלה רק מישהו קרוב יכול לסתור זאת. דוגמאות, ביקשתי לטעום מאכל מסויים כדי לדעת איזה טעם יש לו כאשר התברר לי שכבר ביקשתי וטעמתי כ 15-20 דקות מוקדם יותר. לקחתי כביסה מהסלון לחדר הכביסה, הלכתי לחדר הכביסה, חזרתי לסלון, הנחתי את הכביסה והמשכתי לדברים אחרים - גם כאן אני מוכן להישבע שלא לקחתי את הכביסה. הבינונית - כשאני יודע ששכחתי - מקריאים רשימה של שמות ומקומות, אני צריך לשים לב לשם שלי ולמקום. אני מאתר את השם שלי והמקום, כעבור 10 שניות, כשאני בדרך למקום, אני שם לב שכבר אינני זוכר לאן אני צריך ללכת (אבל זוכר שהיו מספר אפשרויות). אני עובד עם פתקים אבל שוכח לפרקים שכתבתי אותם. בעבודה - אני שולח לעצמי מיילים וכך קורא שוב ושוב את המיילים שהגיעו ונזכר בכל פעם מחדש בנושאים. כשאני מטפל במשהו אני יכול לעבור למשהו אחר ושוכח לחלוטין מהראשון. כבר למדתי לא להגיד לאנשים שמצלצלים אלי בזמן לא נוח שאחזור אליהם, כי אני לא זוכר (היעילות של פתקים לא הוכיחה את עצמה כי אני לא קורא אותם). גם כשאני הולך לרופא ויש לי 2-3 דברים לספר לו אני רושם לי פתק אחרת אני לא זוכר (אני מצמיד את הפתק לכרטיס כדי שאתבקש להוציא אותו אוציא גם את הפתק). כשאני עושה קניות קטנות אני זוכר את מספר הפריטים שאני צריך וכך אני יודע שחסר לי משהו (את המספר אני לא שוכח). יש לציין שתמיד יש לי תחושה ש...הפעם אני אזכור, שדבר כזה חשוב לא אוכל לשכוח וכו' תחושות אשר אינן מוכיחות את עצמן. לא קורה שאני מוצא את עצמי במקומות שאני לא יודע איך הגעתי אליהם, אני שוכח שאני באמצע בישול רק אם אני עובר לעשות משהו אחר באמצע (כי אני בטוח שלא אשכח שאני מבשל) יש לי קושי רב לקרא כשמדברים לידי (נכון גם לגבי טלויזיה או רדיו) באותה השפה שאני קורא. קושי רב להקשיב כשאני חושב על משהו אחר (גם אם זה הנושא הבא עליו אני רוצה לדבר), קורא משהו אחר או עושה פעולה לא אוטומטית (חניה, עקיפה וכו). בנוסף, קשור או לא קשור, יש לי פזילה נסתרת של ~12 פריזמות אשר מקשה עלי קריאה. נבדקתי ע"י נוירולוג בדיקה גופנית נוירולוגית בסיסית - תקין. CT ראש - תקין. השאלה, האם זה נשמע כמו משהו במסלול של אבחון ותרגילי זכרון או שיש תרופת פלא שיכולה לעזור (אחרי אבחון) ? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות זכרון והפרעת קשב

הוספת תגובה

• לא ציינתי גיל - 32

גיא
    21/07/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב

גל גפן-ריטר
    29/07/2008

גיא שלום!
    תיארת בפרוטרוט את הסימנים בהם אתה חש, ואני מבינה שגם עשית את הבדיקות הרפואיות הנדרשות והן יצאו תקינות.
    ייתכן ומדובר בהפרעה קשבית הגורמת להפרעת זיכרון וייתכן ומדובר בתופעה על רקע רגשי.
    הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון של קשיי הקשב בעקבותיו ניתן יהיה ללמוד על טיפול מתאים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו