בעיות זיכרון וריכוז - אנא עזרה.....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות זיכרון וריכוז - אנא עזרה.....
    שי32
    21/07/2008

שלום רב, אתחיל בכך שאני בחור אינטליגנטי שסה"כ הצליח יפה בחיים והתקדם בעבודה לתפקידים ניהוליים. עשיתי בגרות מלאה (ציון משוקלל כ-100) וציון פסיכומטרי מעל 700. אני סובל מבעיות זיכרון וריכוז, המתבטאות בהיתקעות מדי פעם באמצע משפט (אני לא זוכר מילים או לא מצליח למצוא את המילה הנכונה), מספר לעיתים לאנשים באותו יום את אותו סיפור מספר פעמים, לא זוכר מה עשיתי עם כל מיני דברים ואיפה שמתי אותם (לעיתים 10 שניות אחרי שנגעתי בהם), לא זוכר דברים שאמרו לי, שוכח שם של בן אדם שהיכרתי וציין את שמו 5 שניות לפני כן, ופעמים רבות מוצא עצמי לא מרוכז ולא שם לב למה שנאמר לי, וחש שאני מרחף והדברים והמילים סביבי עוברים לידי ולא חודרים אליי, פעמים רבות חושב על דברים אחרים ולא מצליח להתרכז במה שקורה סביבי, אך חשוב לי לציין - נראה כי לא מדובר רק בחוסר ריכוז שגורם לבעיית הזיכרון שלי, כיוון שפעמים רבות אני שוכח דברים שנחשפתי אליהם גם כאשר הייתי מרוכז. חשוב לי לציין כי בעבר בתור ילד הזיכרון שלי היה טוב, ועד היום אני זוכר דברים שלמדתי בע"פ בבי"ס בכיתה ו, שירים מסדרות ילדות ופרסומות מלפני כ-20 שנה (מפליא אנשים איך אני זוכר את הדברים האלה כעבור כל כך הרבה זמן). אני כן מזהה עד היום בצורה מהירה שירים (לעיתים אחרי 2-3 תווים אני מזהה שיר שזיהיתי פעם-פעמיים), וקולט מהר את המילים שלהם, אך לא מצליח פעמים רבות לשייך קול של אדם לאדם שאני רואה באופן יומיומי בעבודה, לא זוכר מה עשיתי לפני מספר דקות, ולמי אמרתי מה ומתי, ואנשים שעבדו איתי ברמה יומיומית (במשך כשנה) ועזבו את מקום העבודה - כעבור כחודש אני שוכח את שמם של חלק מהם. בבדיקת הדם האחרונה שביצעתי לא היה חוסר בויטמין B12 שאני יודע שיכול לגרור בעיות אלה (היה לי מחסור בויטמין זה לפני כ-10 שנים וקיבלתי זריקות, אך לא חשתי שיפור בריכוז וזיכרון בעקבות כך). חשוב לי לציין כי אני מתוסכל מאוד ממצבי, אנשים בסביבתי חושבים שאני סנילי. אני ממש מיואש, ופעמים רבות כבר לא מנסה להתעמק בדברים ולזכור אותם מתוך ידיעה שלא אזכור אותם. מה ניתן לעשות ? האם עליי לעבור בדיקות מסויימות והיכן ? האם יש תרופות שניתן לקחת לשיפור בעיית זיכרון וריכוז ? אנא עזרה.....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיית זיכרון וריכוז

גל גפן-ריטר
    29/07/2008

שי שלום!

לפי תיאורך עולים סימנים לקשיים בעיקר בקשב ובריכוז וייתכן גם קשיים בזיכרון.
    מעבר לכך נשמע שאתה כבר נכנסת למעגל שבו אתה כבר לא מאמין ביכולותך ומתייאש עוד לפני שניסית ואין לי ספק שגם רכיב זה משפיע.
    אתה נשמע אדם שאפתן ואף פרפקציוניסט וייתכן וכל דבר קטן החורג מכך בביצועך גורם לך ללחץ וחרדה והדבר גם הוא משפיע על יכולת הריכוז והזיכרון.

במידה ועוד לא ניסית זאת אתה יכול לעבור בדיקה אצל נויורולוג ולבצע אבחון אשר יבדוק האם ישנם קשיים.
    במקביל הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שיעריך את מידת ההשפעה של הלחץ שאתה כבר נתון בו על תפקודך.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו