מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות זכרון לילד בן 5שרית02/08/2008
לבן שלי יש בעיות זכרון מגיל צעיר מאוד. זה התחיל עם חוסר זיהוי צבעים, הוא שכח את השמות של הצבעים ורק בגיל 4 זה השתרש לו בזכרון. הוא אף פעם לא ידע את שמות הילדים בגן, ואפילו את השם של הגננת שלו. היום הוא לא זוכר להגיד את השמות של המספרים ושל האותיות ועדיין לא זוכר שמות בכתה אחרת. זה ברור לי שיש לו בעיה, השאלה היא איך אפשר לעזור לו.??? דברים מסויימים הוא זוכר, דברים לא יומימיים, כמו מקומות שעברנו ושירים שיש בסרטים, הוא יודע לזהות מאיפה השיר לקוח, הוא שמע אותו בסרט ילדים. אני יכולה להגיד לו 10 פעמים איזה אות והוא לא יגיד לי את השם שלה. כנ"ל עם מספרים, אני שואלת אותו כמה תפוחים יש פה? הוא מראה לי באצבעות שלו. הוא שוכח את השם של המספר. אני מראה לו ספרה פשוטה כמו 123 והוא לא יודע להגיד לי איזו ספרה זו. אשמח לכל עזרה וייעוץ בנושא, אולי משחקי זכרון, או דרך להתמודדות עם הבעיה. בקצב הזה הוא לא יידע לקרוא כמו שאר החברים שלו בשנה הבאה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות ילדים
גל גפן-ריטר02/08/2008שרית שלום!
לפי התיאור שלך יש כמה כיוונים שיכולים להיות מקור הקוש למשל, קשיים בקליטה של מידע, קשיים בביטוי שפתי וקשיים בשליפה של מידע.
נראה לי מאוד חשוב כי תפני עם ילדך למכון להתפתחות הילד על מנת שיוכלו לבצע אבחון מסודר ולאתר את מקור הקושי עוד טרם הכניסה לכיתה א' . לאחר האבחון יוכלו לייעץ לך לגבי כיווני טיפול אפשריים.
שיהיה הרבה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו לא גרים בארץ, אלא בקנדה
שרית03/08/2008פה האבחונים נעשים מגיל 6 לכן רציתי כמה טיפים לעזור לו זה לא קשור לשפה האנגלית משום שהיה אותו דבר עם עברית תמיד היו לו קשיי שפה ובארץ היינו בקלינאית תקשורת. פה הילד מדבר אנגלית כמעט שוטף אחרי שנה וכמובן גם עיברית בבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלים להתמודדות
גל גפן-ריטר04/08/2008שרית שלום!
אני אנסה לתת לך כמה כלים על פי התיאור שנתת, את יכולה לנסות אותם ולראות האם להערכתך הם עובדים. דבר נוסף, אני לא בקיאה בתחום זה בתוך קנדה, אך האם יש משהו שמקביל לריפוי בעיסוק? אולי להם יש סוג של אבחון בסיסי או הערכה שהם יכולים לעשות.
מה שאני יכולה לחשוב עליו זה ככה: זה נשמע שייתכן ויש לו קשיים בשליפה של מילים ולעיתים הוא יודע את התשובה אך מגיב בערוץ אחר (כמו להראות את המספר על האצבעות). במידה וזה ככה, את יכולה להכין למשל, רשימה של שמות ילדים עם הפנים שלהם ולנסות לראות אם דרך הערוץ החזותי הוא זוכר טוב יותר דברים. כנל לגבי שמות של פירות וכו'. לתת גם השם המילולי וגם את הצורה החזותית .
דבר נוסף הוא ייתכן והוא זקוק לרמזים בכדי לשלוף מידע שלמד. למשל, לגבי שמות. את יכולה לומר לו, איך קוראים לילדה שתמיד באה עם שמלות, או שהשם שלה מתחיל ב - שי (שירה).
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות זיכרון
olga28/05/2009הילדה שלי בת 5 וחצי ולי יש אותה בעיה, היא לא זוכרת דברים דיוק כמו שמתואר במכתב הקודם. השנה היא נכנסת לכיתה א' ואני לא יודעת איך לעזור לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיוני אבחון
גל גפן-ריטר15/06/2009אולגה שלום,
במידה ואת מבחינה בקשיים וכן מהדיווח של הגכנת עולה תמונה דומה, הייתי ממליצה לך מאוד להתחיל בתהליך של אבחון. אבחון המתמקד בתהליכי זיכרון, קשב, למידה וכיוב' . על מנת לבדוק האם אכן יש לבתך קשיים וכיצד הדרך הטובה ביותר לטפל בהם. חשוב מאוד מאוד לעשות זאת, על מנת למנוע תסכול אפשרי עם המעבר לכיתה א' וכן על מנת לקבל את העזרה לה בתך זקוקה גם במסגרת שעות בית הספר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהילדי בן 5 וחצי בדיוק עם אותה הבעיה
אורלי09/06/2009אשמח לדעת אך פעלת בנושא , אני ממש נואשת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעית זיכרון
אורלי09/06/2009
לבן שלי יש בעיות זכרון מגיל צעיר מאוד.
זה התחיל עם חוסר זיהוי צבעים, הוא שכח את השמות של הצבעים ורק בגיל 4 זה השתרש לו בזכרון.
הוא אף פעם לא ידע את שמות הילדים בגן, ואפילו את השם של הגננת שלו.
היום הוא לא זוכר להגיד את השמות של המספרים ושל האותיות ועדיין לא זוכר שמות בכתה אחרת.
זה ברור לי שיש לו בעיה, השאלה היא איך אפשר לעזור לו.???
דברים מסויימים הוא זוכר, דברים לא יומימיים, כמו מקומות שעברנו ושירים שיש בסרטים,
הוא יודע לזהות מאיפה השיר לקוח, הוא שמע אותו בסרט ילדים.
אני יכולה להגיד לו 10 פעמים איזה אות והוא לא יגיד לי את השם שלה.
כנ"ל עם מספרים, אני שואלת אותו כמה תפוחים יש פה? הוא מראה לי באצבעות שלו.
הוא שוכח את השם של המספר. אני מראה לו ספרה פשוטה כמו 123 והוא לא יודע להגיד לי איזו ספרה זו.
אשמח לכל עזרה וייעוץ בנושא, .
בקצב הזה הוא לא יידע לקרוא כמו שאר החברים שלו בשנה הבאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון ואבחנה
גל גפן-ריטר15/06/2009אורלי שלום,
מתיאורך נראה שאת עוקבת מאוד אחר התפתחותו של בנך וזה דבר חשוב. יחד עם זאת לא ציינת האם פנית לגורמים מקצועיים על מנת לאבחן מה הגורם שעומד בבסיס הקשיים או הדברים שאת רואה. חשוב מאוד לערוך אבחון מסודר על מנת להבין את מקור הקושי ואז לטפל בו בצורה הנכונה ביותר ולא נכנסים למעגל סגור של תסכול שלך ושלו ומעגל של חרדות הולך וגובר.
כך שאני ממליצה מאוד לפנות עם בנך לאבחון פסיכולוגי המתמקד בתפקודי שליפה, זיכרון, קשב , שפה וחשבון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות זיכרון
אדם10/10/2015הבן שלי הוא בן 6 שנים יודיע לספור רק עד 10 אך לא יודיע אותם בכתב .
את ימי השבוע עדיין לא יודיע , בבוקר אנחנו אומרים לו היום אחרי שעה בשאלה על היום הוא לא יודע. האותיות עדיין לא יודיע לזהות אותם.
שהה שלוש שנים בגן טיפולי . השנה היה צריך להיות בכתה א אך העברנו אותו לגן רגיל .
הנורולוגית אומרת לנו שהוא בפער עם הילדים שבגילו כשנתיים.
ואין טיפול חוץ מלחזור על הכל כמה שיותר פעמים .
אני מאוד דאוגת איך יעלה לכתה א במצב הזה .
האם יש מצב שאפשר לצמצם הפער ולזור לו למרות שאני חוזרת על כל דבר הרבה פעמים
וכאילו שלא דיברתי .
מה אפשר לעשות ,אני מאוד מתוסכלת????????
המון תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות זיכרון - תגובה
ד``ר שרה רפפורט18/10/2015שלום רב לאמא,
אני מבינה בהטלת את התסכול שלך. לצערי, אין לי תשובת קסם. את לא ציינת מה האבחנה של בנך שגרמה לבעיותיו ההתפתחותיות. האם הוא שייך ומטופל במכון התפתחות החלד באזור מגוריך? האם הגן הטיפולי עזר לו להתקדם עד כה בתחומים מסוימים? ילדים עם קשיים שכאלו זקוקים למעקב התפתחותי צמוד שכולל אבחון, וטיפול אינטנסיבי לרוב ע״י מרפאה בעיסוק ופסיכולוג התפתחותי. את אמורה לקבל מהמטפלים הדרכה והכוונה כיצד לעבוד עם הילד בבית כדי להגביר את יעילות הטיפולים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מיני
זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטלית
שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקה
תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעית
דברים שמשפיעים על הזכרון
שינויים איסכמיים במח- בירור
אוכל ותוספי מזון - בירור
טכניקות לשיפור מחשבה- בירור
שינויים באפקטיביות הזיכרון - בירור
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?