הפרעות קוגניטיביות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות קוגניטיביות
    asaf
    06/08/2008

שלום רב, אני גבר בן 31. אני סובל מבעיות חשיבה וריכוז קשות. אני מרגיש שיש שני מצבים בסיסים בתוכי: 1. ריכוז ומיקוד גבוהים 2. חוסר יכולת להתרכז ולחשוב לעומק בשנים האחרונות היכולת שלי לשהות במצב 1 הולכת ומתמעטת. אני מרגיש מעין ענן או ערפל במוח ואני מתקשה "לתרגם" רעיונות או מחשבות מופשטות לכדי מחשבות או משפטים. אני "מרגיש" שיש לי עמדה או דעה או תפיסה בקשר לנושא מסוים אבל   אין לי שום יכולת לנסח את זה במילים או אפילו לחשוב על זה בצורה ברורה. יש לציין שיש הבדל כאשר אני צריך להתנסח מילולית - כשאז המצב גרוע ובשיא לבין כשאני מתנסח בכתב - כשאז אני עוד יכול איכשהוא להגיע לכדי ניסוח (כפי שאפשר להבחין מפנייתי זו...). דבר נוסף, אני סובל מבעיות זיכרון לטווח קצר-בינוני. אני שוכח דברים (אבל לא פעולות שעשיתי) שלמדתי, קראתי, ראיתי. זה דומיננטי בעיקר בעבודה, כשהתחלתי עבודה חדשה ואני לא זוכר דברים שלימדו אותי לפני מס' שבועות או ימים או אפילו שעות! זיכרון לטווח ארוך הוא יותר טוב. בעבר הייתי מצוין בטריוויה, תשבצי היגיון ועכשיו אני מתקשה בזה מאוד. בנוסף, אני לא יכול לחשוב לעומק גם אם חיי יהיו תלויים בכך! רוב הזמן כשאני לבד, כל המ שאני רוצה זה לברוח מהאי שקט ולכן אני שומע מוסיקה או קורא. יש לי גם מחשבות שונות שרצות כל הזמן וחוסר שקט בראש. אני סובל גם מבעיות נפשיות שונות כגון חרדות ובעיות אחרות ואני מטופל כשנה אצל פסיכולוגית, אבל אני מרגיש שהבעיות במחשבות ובמיקוד הן מעל הבעיות הנפשיות וקודמות להן. לאן כדאי לי לפנות בשביל לטפל בנושא: פסיכיאטר? נוירולוג? תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קוגניטיביות

הוספת תגובה

• הפרעות קוגניטיביות

ד``ר שרה רפפורט
    06/08/2008

אסף שלום,
    לפי התאור שלך בעיותך הקוגניטיבות יכולות ביטוי של החרדות והבעיות ננפשיות מהן אתה סובל. אולם, לא ניתן לעשות אבחנה דרך התקשרות בפורום זה ויש צורך בקבלת רקע מפורט יותר (אנמנזיה של הבעיות) כגון להבין איך תפקדת בעבר וממתי התחילו את קשייך הקוגניטיביים. האם אתה נוטל תרופות פסיכיאטריות? לאור מצבך המנוכחי אני ממליצה שבשלב הראשון כדי לך לפנות לבדיקה / ייעוץ אצל פסיכיאטר. יתכן שהתאמה של תרופות נכונות תגרום להטבה בתפקודך. בנוסף, פסיכיאטר יכול גם להחליט האם יש צורך בבירור נוסף אצל נוירולוג או בדיקות אחרות כולל אבחון נוירופסיכולוגי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו