התיעצות לגבי אבחון נוירופסיכולוגי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התיעצות לגבי אבחון נוירופסיכולוגי
    דורית מן
    18/08/2008

אני לא עובדת מעל שנה מטופלת אצל פסיכיאטר לוקחת ציפרלקס. סובלת ממצבי רוח משתנים,דכאון חרדות התקפי זעם ,בעיות זכרון חוסר מיקוד . ניסיתי לעבוד אבל שוב פוטרתי לאחר 3 חודשים בשל חוסר התאמה . אחרי הפיטורין שקעתי בדיכאון עמוק. בנוסף אימי ניצולת שואה עוברת טיפול ב"עמך" וזה גורם לשיחות ביננו ולמחשבות קשות שלא נותנות לי מנוח וקשה לי להרדם. עכשיו מה שמלחיץ אותי זה שחברת הביטוח שהגשתי אליה תביעה לאובדן כושר עבודה רוצה לשלוח אותי לאבחון נוירופסיכולוגי. מה זה אומר זה נורא מלחיץ אותי כי אני זקוקה לשקט ולא לעוד מחשבות שילחיצו אותי. מה עושים באבחון כזה ? האם מותר להם ככה להתעלל בי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תהליך האבחון הנוירופסיכולוגי

ד``ר שרה רפפורט
    21/08/2008

דורית שלום,
    לפי תיאורך את מתקשה מאוד להתמודד ביומיום. עם זאת, ברגע שמבקשים הכרה לאי תפקוד, זכותה של חברת ביטוח לבקש ביצוע של בדיקות רלבנטיות שמטרותיה להעריך את מידת הקושי. כ"כ, אין לך ממה להיות מוטרד מאבחון נוירופסיכולוגית. אבחון זה בודק את היכולת הקוגניטיבית (קשב, למידה וזיכרון, חשיבה ועוד) ורגשית והינו תהליך של מבחנים רבים. תוצאות האבחון אמור לשקף את העוצמה והחולשה התפקודית בכל תחום.
    אני מאחלת לך הצלחה ומקווה שהמאבחן יתחשב במצבך הנפשי.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו