בעית זיכרון בגיל מוקדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • בעית זיכרון בגיל מוקדם
    אבי
    21/08/2008

    שלום רב, יש לי בעיית זיכרון מאוד מציקה ומדאיגהן, ואני רק בן 30. אני לא יודע אם זה הפורום הנכון, אבל לא מצאתי פורום מתאים יותר, למרות הגיל... הבעיות הם גם בשליפה מהזיכרון המיידי (כגון מציאת המילה המתאימה, מה שפוגע באיכות ההתבטאות, ולכן בכתב אני מתבטא הרבה יותר טוב מבדיבור שוטף) אבל גם, ובעיקר בזיכרון ארוך הטווח, כך למשל, אני לא זוכר אף אחד מחבריי בתיכון, או ביסודי, אבל גרוע מזה, אני שוכח כמעט כל יום איפה שמתי את התיק או המפתחות, אני לא מסוגל לזכור מספר טלפון יותר מחצי דקה, אפילו אם אני אומר אותו בקול רם 10 פעמים, ואפילו אם אני מנסה כל מיני שיטות אסוציאציה, ומדובר רק על 7 ספרות! אני מוצא את עצמי הולך לחדר מסויים, מגיע אליו ולא זוכר מה רציתי לקחת משם! זה גורם לי להרבה בעיות בחיי היומיום, ואנשים נפגעים ממני (במילואים האחרונים לא ידעתי את שמות החיילים בפלוגה, למרות שאני נמצא איתם חודש בשנה, כבר 10 שנים, וזה מעליב). גם בעבודה זה פוגע בי, חזרתי מפגישה עיסקית, וכעבור שבוע כשהייתי אמור לסכם את הפגישה, לא זכרתי כלום, אפילו לא הצלחתי לזכור את שמות האנשים איתם נפגשתי או מראה במשרד, פשוט כלום, כאילו מעלום לא הייתי שם! לאחר החתונה גרנו אשתי ואני תקופה של כחצי שנה בדירה זמנית. איך אני יודע? אשתי אמרה לי את זה. אני עד עכשיו לא זוכר את זה! למרות שזה היה לפני 3 שנים בסך הכל! אם היא לא היתה אומרת לי, לא הייתי יודע על זה עד היום. מבחינתי זה מידע שאין לו שוב ביסוס בזיכרון אלא רק מידע שאני מקבל כנכון, כי אני יודע שהזיכרון שלי לא עובד, ואני סומך על אישתי. אני לא יודע לאן לפנות עם זה, נראה לי שזאת בעיה נפוצה בגילאים מבוגרים, ולכן אני כותב כאן, אבל אני רק בן 30, ואני מרגיש שעם כל שנה המצב מדרדר.... מה יהיה בגיל 40??

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעית זיכרון בגיל מוקדם

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • יש מקום לבירור מקצועי

    ד``ר שרה רפפורט
    24/08/2008

    אבי שלום,
    קודם כל כמה שאלות אליך: ממתי אבחנתי את בעיותיך בזיכרון? איזו קשיי זיכרון היו ראשונים? האם בעיותיך בזיכרון פוגעות ביכולת עבודה בצורה שאתה מתקשה לבצע תפקידך? מהו מצבך הבריאותי ומתי לאחרונה עברתה בדיקה רפואית שגרתית? לפי תיאורך אתה מתלונן גם על בעיות לזיכרון לטווח קצר וגם על בעיות בזיכרון האוטו-ביוגראפי ואפיזודי ועוד. כדי לקבל הערכה אובייקטיבית על מהי מידת קשייך ביכולת הזיכרון, אני ממליצה שתעבור אבחון מקצועי אצל נוירופסיכולוג. תוצאות האבחון יכוונו אותך לדרכי התערבות רלבנטיות לפי הצורך. אשמח לפנות אותך לבעל מקצוע מתאים באזור מגוריך.

    בברכה

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו