איבוד הזכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבוד הזכרון
    שני
    02/09/2008

שלום, אני בת 25, אף פעם לא בדקתי,אבל כבר הרבה זמן אני מודעת לכך שהזכרון שלי פשוט לא עובד. אני חושבת שהבעיה העיקרית היא עם הזכרון לטווח ארוך, כי אני פשוט כמעט ולא זוכרת כלום מהעבר שלי. נגיד עד הצבא 90 אחוז מהחיים אני לא זוכרת, כנפגשים חברים מהעבר כולם מדבירם על דברים שהיו ואני לא זוכרת על קיומם של דברים אלו. גם מהתקופה שמאחרי הצבא ועד היום המון המון דברים אני לא זוכרת. הבעיה הזו מפריעה לי מאוד בחיי היום יום. אני לא זוכרת דברים חשובים. וזה מתבטא בזה שיש לי הרבה חורים בהשכלה. והידע הכללי שלי רדוד מאוד. אני יודעת ושומעת ולומדת דברים. מבינה אותם. אבל כמה ימים או אפילו יום למחרת שוכחת אותם. קורה לי גם הרבה כשאני מדברת עם אנשים אני שוכחת מילים ונתקעת באמצע המשפט. או שוכחת מה רציתי להגיד. רציתי לציין גם שאני לומדת בטכניון . לימודים מאוד קשים. ואני תלמידה מצטיינת עם ממוצע 95 אבל אני צריכה להשקיע המון כדי להצליח ככה. וזה אומר לפני מבחן לחזור 100 פעם על החומר. וגם אם אני מקבלת 100 במבחן..כמה ימים לאחר המבחן אני כבר לא אזכור טוב בכלל את החומר. זה מאוד מלחיץ אותי במיוחד בגלל גילי הצעיר..בעבר היה לי חוסר בויטמין B 12 אבל לקחתי כדורים והיום אין לי חוסר. מה יכולה להיות הסיבה של בירידה הזו בזכרון שלי? לאן אני צריכה לפנות עם הבעיה הזו? האם יש דרך לטפל בבעיה? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבוד הזכרון

הוספת תגובה

• אבחנה למצב

גל גפן-ריטר
    06/09/2008

שני שלום!

את בחרת לתאר את הקשיים שלך כבעיה בזיכרון לטווח ארוך כשלמעשה יכולים להיות כל מיני סיבות לקשיים שאת חווה. למשל, קושי בארגון של פלט מילולי. לפני שאת עושה אבחנה, שנראה שגם גורמת לך ללחץ לא מועט, חשוב לבדוק היטב את המצב.
    הייתי ממליצה לך לעבור אבחון אשר יבדוק את התחום השפתי, הקשב הזיכרון והלמידה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו