מאיפה מתחילים כשהבעיה כבר מושרשת ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מאיפה מתחילים כשהבעיה כבר מושרשת ?
    שי
    08/09/2008

אני סובל מקשיי למידה מגיל צעיר. ואני לא יודע מאיפה מתחילים לטפל בהם אז ככה: כל חיי היתי כושל, מאוד שקט וביישן , בלי גרגיר של ביטחון עצמי, בלימודים תמיד לא הצלחתי גם שמצאו שאני לקוי למידה (נחשבתי "לעצלן" ) אף אחד לא הבין שאני פשוט לא מצליח לזכור כלום (אני יכול לקרוא מילה באנגלית 30 פעמים ואחרי 2 שניות לשכוח) היום בגיל 28 אחרי שנזרקתי ממעגל העבודה בחברת סטאר טאפ מאוד מכובדת (לדעתי שוב ביגלל בעיות "האופי" והלמידה שאני גורר מגיל ילדות ) הבנתי שאין דרכי קיצור ואני חייב לחזור ללימודים. לכן התחלתי לחקור את הנושא יותר מעומק והשאלה שלי היא: האם יכול להיות שכל הדברים שאני מתאר כאן יכולים לנבואה מדלקת קרום מוח שחליתי בגיל 6-7? (לפי מה שסיפרו לי חליתי ב"חזרת" שהתפתחה לדלקת קרום מוח) והשאלה השניה: מאיפה להתחיל? למי לפנות קודם? בנתיים היתי אצל פסיכולוגית שהפנת אותי לטיפול נויורופידבק (שלא ברור לי כל כך מה זה) תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דלקת קרום מוח בגיל צעיר

ד``ר שרה רפפורט
    15/09/2008

שלום שי,
    דלקת קרום המוח בהחלט יכול לגרום לנזק משמעותי שמתבטא בקשיים קוגניטיביים, תלוי בחומרת המחלה. במקרא שלך התשובה על האם יש קשר בין בעיותיך היום והמחלה מאז צריכה להיות בתיק הרפואי שלך . בלהיות ילד הייתה במעקב אצל רופא התפתחותי? האם קבלתה איזו טיפולים שיקומיים? טיפול בנוירופידבק עלול לשפר את השליטה עצמית ולפעמים משתמשים בשיטה זו לצורך שיפור תפקוד הקשב. עם את, זה לא תחום מומחיותי, לכן כדאי לך לברר יותר פרטים עם הפסיכולוגית שלך מה דעתה על מטרות הטיפול זה ואיך הוא אמור לעזור לך. אעפ"כ מומלץ לפני כן לברר מצבך הקוגניטיבי ולעבור אבחון מקיף ומעודכן כדאי למקד את הקשיים הניכרים בקפקודך היום.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו