זכרון לטווח קצר או בעית ריכוז?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכרון לטווח קצר או בעית ריכוז?
    נאדי
    19/09/2008

שלום, אני באמצע שנות השלושים ומרגיש ירידה בזכרון לטווח הקצר. לדוגמא, אם אני צריך לחשב פעולת חשבון בראש (פעולה הדורשת כמה צעדים) בלי לרשום, אני מתקשה לזכור את תוצאות חישובי הביניים ולכן לוקח לי לחשב הרבה יותר זמן מבעבר. דוגמה נוספת - אם אני שומע כותרות חדשות ברדיו ברגע שהקריין סיים את ההודעה אני שואל את עצמי - רגע מה הוא בעצם אמר? האם זאת בעית ריכוז או זכרון? בכל אופן הבעיה החלה בהדרגה בשנים האחרונות. בהתחלה לא יחסתי לזה חשיבות אבל זה התגבר. יכול להיות שעצם החרדה משפיעה על היכולת להתרכז או לזכור? איך מאבחנים ואיך משפרים? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זיכרון קשב וחרדה

גל גפן-ריטר
    20/09/2008

נאדי שלום,

את התופעות שאתה מתאר ניתן לייחס לגורמים שונים, כמו קשיים בזיכרון, בקשב או לחץ וחרדה.
    ניתן כמובן לאבחן זאת על ידי אבחון של קשב וזיכרון ובהמשך כתלות בתוצאות האבחון להמליץ על שיטת הטיפול.
    יחד עם זאת, הייתי ממליצה לך לשים לב האם יש רגעים בהם אתה כן מצליח לזכור דברים ולהתרכז, במידה ואתה עובד אז תבדוק מתי אתה כן מצליח. וייתכן שיתברר לך שיש יותר רגעים כאילו מאשר רגעים בהם אתה חש שאתה לא מצליח להתרכז או לזכור. חשוב לזכור כי לכולנו יש רגעים בהם אנחנו פחות מרוכזים בשל סיבות שונות ואז קליטת המידע שמתרחש מסביבנו יורדת. כמובן שזה כשלעצמו אינו מעיד על לקות או קושי.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילו שיטות קיימות לשיפור הזיכ' הקצר

נאדי
    20/09/2008

תודה רבה על התשובה. ברצוני לציין כי עד כמה שידוע לי אין לי שום בעיות ריכוז בעבודה. אין לי שום בעיה תפקודית למעט קושי בפתרון בעיות לוגיות בעל פה (מבלי לרשום על דף או מחשב) כאשר אני באמצע ניתוח מצב לוגי ואני מתקשה לזכור את תוצאות השלב הקודם בחשיבה. מאכזב אותי שבגיל צעיר יחסית כושרי ירד. מהן שיטות הטיפול האופיניות? האם יש תרגילים פרקטיים לחיזוק הזכרון לטווח הקצר? או לשפר קשב וקליטה? קראתי שכדאי לתרגל, למשל, לזכור מספרי רישוי של מכוניות (כאשר אתה לא נוהג כמובן) או לנסות לזכור פרטי לבוש של אנשים שאתה נפגש איתם. מה דעתך? האם כדאי לי לפנות לאבחון וטיפול? אם כן מי הכתובת לבעיות מסוג זה? מהו התהליך? עוד דוגמא לירידת כושרי: לפעמים משאירים לי הודעה בטלפון ובסוף ההודעה את המספר טלפון של האדם שהשאיר את ההודעה. אם קצב ההקלטה הוא בקצב דיבור רגיל אני צריך לחזור ולשמוע את ההודעה כמה פעמים ולרשום כדאי לתפוס את מספר הטלפון. אשתי למשל תוכל לזכור את המספר לאחר שמיעה אחת בלבד ומבלי לרשום. אשמח לתגובה, נאדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטות לשיפור הזיכרון

גל גפן-ריטר
    27/09/2008

נאדי שלום

יש כל מיני טכניקות לשיפור הזיכרון והריכוז, טכניקות אשר מאמנות באופן ישיר את הפונקציה למשל, לנסות לזכור כמה שיותר מספרים ולתרגל זאת מספר פעמים ביום ויש טכניקות אשר מאמנות באופן עקיף את הפונקציה בשיטות שנקראות "טכניקות פיצוי". כלומר, במידה ואתה חווה קושי לפתור בעיות לוגיות בעל פה, אז תתחיל לרשום את הנתונים ואל לנסות לפתור בעל פה,זה יקל על התהליך.

אתה יכול לפנות לייעוץ לגבי אבחון של תפקודי קשב וזיכרון, האבחונים נעשים במכונים שונים על ידי פסיכולוגים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו