בעיות קשב וריכוז קשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות קשב וריכוז קשות
    צפונית66
    21/09/2008

שלום רב, הנני בשנות ה-40 לחיי. סובלת מאוד מבעיות קשב וריכוז, כל רחש קטן גורם לי להסחת הדעת ולעצבנות יתר, שלא מאפשרת לי להתרכז. למשל, כאשר אני קוראת משהו, אפילו סתם כתבה מסוימת ועובר איזה טרקטור או אופנוע (רעשים שממש בלתי נסבלים אצלי) או כאשר יש רעש שחוזר על עצמו שוב ושוב (כמו הקפצת כדור למשל) אין לי שום יכולת להמשיך ולקרוא. אני מפסיקה, מחכה שהרעש יעבור, ורק אז ממשיכה. ברוב המקרים אני צריכה לחזור שוב על חלק ממה שכבר קראתי. בנוסף, לדעתי, יש לי מזה כ-10 - 15 שנים לפחות ירידה חדה בזיכרון. לפני כ-15 בערך, גילו אצלי ירידה דרסטית מאוד ב-B12 ובחומצה הפולית (ערכים ממש ממש נמוכים) ואז גם התחלתי להרגיש את הירידה החדה בזיכרון. לדוגמה, הזיכרון החזותי שלי היה מצוין לפני כן, ואולי אפילו מצוין במיוחד, ומתקופה זו הוא ירד לגמרי. זכרתי לדוגמה מספרי טלפונים רבים מאוד בעל פה, תווים, מילים של שירים וכמעט כל דבר שקראתי, יכלתי לזכור פחות או יותר באיזה מיקום בדף היתה רשומה מילה זו או אחרת, ומאז - כלום, פשוט הכל ירד. זו היתה אחת הסיבות לבדיקת ה-B12 וגם תופעות נוספות הנלוות לירידה כזו, כמו תשישות יתר וכו'. בשנים האחרונות למדתי לתואר ראשון, והסבל היה רב במיוחד. כל רחש בכיתה הסיח את דעתי, ובמבחנים פשוט הייתי מושבתת רוב המבחן, ומצליחה לתפקד רק בהינתן שקט גמור (שזה די נדיר), וזאת, למרות שמאמצע הלימודים קיבלתי כיתת נבחן נפרדת, אבל הרעש מהכיתות מסביב (נעלי עקבים, גרירת כיסאות, דיבורים במסדרונות ועוד ועוד) בעצם גרמו שגם לכך לא תהיה תועלת רבה מדי, מלבד שיפור קל כלשהו. בנוסף, אני מאובחנת כסובלת מ-OCD, אבל ניסיתי לקחת בעבר סרוקסט, ודווקא בתקופת נטילת התרופה מצבי היה גרוע בהרבה, כל התגובות שלי היו חזקות הרבה יותר, ולכן, יש לי בעיה להאמין האם באמת כדורים יכולים לשפר את המצב. אני מעוניינת מאוד לשמוע מה כן יכול לעזור לי, ומה אפשרי בזמן הריון, שכן אני נמצאת כרגע בטיפולי פריון, ולא רוצה להזיק לעובר, אבל חשוב לי מאוד להיות אמא רגועה, ולכן חשוב לי לדעת האם יש אמצעי כלשהו בו אוכל לטפל במהלך הטיפולים וההיריון עצמו. בתודה מראש, צפונית66

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות קשב וריכוז קשות

הוספת תגובה

• תוספת

צפונית66
    21/09/2008

חשוב לי לציין שיש לי גם בלבול במהלך היום באיזה יום אני או מה התאריך. בימי לימודיי, סטודנטים שישבו לידי ראו אותי כל פעם רושמת טעות בתאריך, פעם ביום, פעם בשנה, פעם בחודש. במהלך היום, יש חלקים שאני יודעת טוב מאוד איזה יום היום, אבל לאחר מכן זה יכול להתהפך אצלי כמה פעמים. נניח שיש לי משהו מיוחד שאני צריכה לעשות היום, אז אני אזכור, אבל לאחר מכן במהלך שאר היום זה יכול להתהפך אצלי כמה פעמים, וכך גם לגבי תאריכים. כמו כן, בהמון מקרים אני שוכחת דברים במקום מסוים. סליחה על אורך השאלה, אבל נראה לי שחשוב לתת את התמונה כולה. בתודה מראש, לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיכרון ,חרדה ועוד

גל גפן-ריטר
    27/09/2008

שלום!
    מכתבך אכן מפורט ומורגש כי המצב המתמשך גורם לך למצוקה רבה.
    האם עברת אבחון לבדוק את יכולת הקשב והריכוז שלך? במידה ולא מומלץ כי תעברי אבחון כזה או בדיקה מקיפה אצל נויורולוג או פסיכיאטר בהקשר הזה .
    אין טעם להלעיט עוד תרופות לפני שמבינים את מקור הקשיים. בנוסף הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי עקב המצוקה המתמשכת.

שיהיה בהצלחה בכל המישורים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

לימונית
    29/09/2008

לגל גפן ריטר שלום, ראשית, תודה על תשובתך. שאלת האם עברתי אבחון מסוים אצל פסיכיאטר או נוירולוג. לא עברתי, לפי מיטב הבנתי, שום אבחון שכזה, אבל נפגשתי בעבר עם פסיכיאטרית למס' שיחות מועט מאוד, בו קבעה שיש לי OCD ונתנה לי סרוקסט לתקופת ניסיון. כאמור, תקופה זו היתה דווקא הגרועה ביותר. 1) ברצוני לדעת איזה אבחונים בדיוק עושים בעניין הפרעות הקשב והריכוז אצל כל אחד מהתחומים לחוד - איזה אצל הפסיכיאטר ואיזה אבחון בדיוק עושה הנוירולוג? 2) כמו כן, ברצוני לדעת לאיזה נוירולוג צריך לפנות, כלומר - האם זה נוירולוג עם תת התמחות מסוימת, או כל נוירולוג? 3) בכל זאת, ברצוני לדעת באופן כללי לפחות, האם יש אפשרות לטיפול בזמן היריון? 4) האם האבחון הזה למבוגרים ניתן במסגרת הסל? ואם לא - מהו פחות או יותר מחיר של אבחון כזה? אודה מאוד לתשובותייך. רוצה מאוד לטפל בעניין במהרה, אבל חייבת לדעת קודם כל אם זה אפשרי במצבי כיום. בתודה מראש, ושנה טובה צפונית66

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גל ריטר, בבקשה התייחסותך

לימונית
    05/10/2008

גל ריטר שלום, אני זקוקה לתשובתך לשאלות שבהמשך. בתודה ושנה טובה, צפונית66

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחונים

גל גפן-ריטר
    21/10/2008

לימונית שלום!

על פי תאורך והסימפטומים מהם את סובלת הייתי ממשיכה לבדוק בכמה מישורים:
    1. פניה לפסיכיאטר על מנת שיעריך עד כמה ה - OCD משפיע על הריכוז והקשב, כי בהחלט הפרעה מסוג זה יכולה להוביל לפגיעה בריכוז (המוח טרוד ועסוק בדברים אחרים ועל כן אינו "פנוי ומרוכז" לקלוט מידע).
    2. על פי ההערכה זו, הייתי ממשיכה את הבירור. ובמידה ואת מעוניינת יש אבחונים של קשב וריכוז המתבצעים במכונים שונים על ידי פסיכולוגים.

בכל מקרה אני שבה ומדגישה את החשיבות שבפניה לטיפול פסיכולוגי/פסיכאטרי על מנת להתמודד עם תחושת הלחץ והחרדה שאת מצויה בה כרגע וייתכן ודבר זה כשלעצמו יוביל להקלה ניכרת בסימפטומים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו