זכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכרון
    מיטל
    15/10/2008

בת 24 וסובלת ממגרנות שתכיפותן משתנה לתקופה לתקופה, ובכל מקרה, תמיד מדובר בלפחות התקף אחד פעם בשבועיים. רוב ההתקפים חזקים מאוד, ואיתם רגישות לאור, וכאב בלתי נסבל. תרופות שונות לסוגיהן עוזרות מדי פעם, ובעת התקפים חזקים ביותר, אני נגשת למיון לזריקת וולטרן שהיא היחידה שמצילה אותי. לאחרונה התחילו 'הפרעות' בזכרון שמתבטאות בשיכחה של מילים באמצע שיחה, או שיכחה של דברים 'חשובים' מחיי היומיום. לפעמים קורה שמישהו מדבר איתי, ופתאום אני שוכחת על מה אנחנו מדברים, וכל זמן שהוא מדבר אני מנסה להזכר מה בדיוק נושא השיחה. מצאתי איכשהו קשר לפעמים שזה קורה, וכמעט תמיד מדובר בהתקף מגרנה ברקע, לא ברור מה קדם למה. כמו כן, לאחרונה סובלת מסחרחורות רבות, וכתמים שחורים שמפריעים לראיה אבל רק לשניות ספורות. האם ואיך אפשר לאבחן את מה שמפריע לזכרון? וכמו כן, האם ניתן לטפל בזה? יש לציין שהבעיה מפריעה מאוד בתפקוד היומיומי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכרון

הוספת תגובה

• מיגרנה והזיכרון

ד``ר שרה רפפורט
    16/10/2008

מיטל שלום,
    לפי התיאור שלך נראה כי המיגרנות הן הביעה העיקרית אצלך והבעיות הזיכרון הן תופעה משנית לכאבים החזקים מהן את סובלת. שאלתי אליך הוא האם עברת בירור מסודר להתקפי המיגרנות והאם את שקלת לפנות למרפאת כאב? במרפאת כאב נמצא צוות רב תחומי שמתייחס לבעיה. כאבי ראש עזים יכולים לשתק את תפקודנו כולו. נראה כי בגילך הצעיר כדאי ללמוד שיטות התמודדות לצורך שליטה בכאב בנוסף להתערבויות הטיפוליות אחרות. לפי דעתי, רק אחרי מיציאת את כל האופציות לטיפול בכאבי ראש ובמידה שהקשי בזיכרון ממשיך, יש מקום לפנות לאבחון זיכרון.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך, ד"ר :-)

מיטל
    17/10/2008

האמת היא שעם עניין המגרנות אני מתמודדת בלית-ברירה כבר שנים רבות. והאמת הנוספת היא שמספר רופאים דווקא סבורים כי לא מדובר בדיוק במגרנה, אלא סוג אחר של כאב ראש (בלתי נסבל), מאחר והמקור לכאבים תמיד מצוי בצוואר. (כאבים בצוואר שהמטפסים מעלה לכיוון הראש כעבור מספר שניות, ואז המוח מתפוצץ) :-( האם ניתן לפנות למרפאת כאב במסגרת של קופות החולים? (הפניה מרופא המשפחה?) ואיזו מרפאה מומלצת? המון תודה על תשובתך וההתייחסות. מועדים לשמחה :-) מיטל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרפאת כאב

ד``ר שרה רפפורט
    19/10/2008

מיטל שלום,
    יתכן שהקופות כן נונות הפנייה בעיקר שהכאבים בעל אופי כרוני. עם זאת, התחום של טיפול בכאב אינו תחום מומחיותי וכדאי להתייעף עם הרופא מטפל שלך. ידוע לי על מרפאת כאב בבי"ח איכילוב ולאחרונה גם נפתח שרות זה גם בתל השומר.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו