דיספרקסיה ו .....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיספרקסיה ו .....
    גלית
    28/10/2008

שלום . אני אמא לילד מקסים בן 6 . בעבר אובחנה בעית דיספרקסיה . הבעיה היתה בצד השפתי . מגיל שנתיים מטופל ע"י קלינאית תקשורת , מרפאה בעיסוק , טראפיה באומנות . תמיד היה בגן רגיל. כיום מי שלא יודע על "עברו" לא יכול להבחין בבעיה כלשהי גם לא שפתית. השאלה שלי היא יותר בצד הזכרון. חלק מהבעיה היתה קושי בשליפת נתונים ובעיה בזכרון. לדוגמה , בתחילת שנה שנה שעברה לקח לו כחודשיים לזכור את שמות הילדים החדשים בגן . השנה המצב מבחינת שמות הילדים בגן יותר טוב הוא זוכר יותר שמות אבל עדיין יש כאלה שלא יזכור . אם הגננת שואלת שאלה והיא יודעת בוודאות שהוא יודע את התשובה והוא גם מצביע ע"מ לענות את התשובה כשהיא פונה אליו הוא אומר : "אה אה ... סליחה שכחתי" . בגן כיום מטופל ע"י גננת שיח פעמיים בשבוע רק הוא והיא . שאלתי אלייך מה היית בעצם מציע לי לעשות . האם צריך איבחון כלשהו , כי אני חוששת שכאשר יעלה לכתה א' יהיו לו בעיות לימודיות . ובכלל איך ניתן "לפתור" לעקוף בעית זכרון אצל ילדים . הרבה תודה על ההקשבה ועל עזרתך , גלית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיספרקסיה ו .....

הוספת תגובה

• דרוש אבחון מהר

ד``ר שרה רפפורט
    28/10/2008

גלית שלום,
    כל הכבד לך על התמדתך והשקעתך בטיפולים של בנך. דיספרקסיה בתחום השפה הינה על רקע בעיה נוירולוגית וחשוב להבין מה הייתה האבחנה של בנך שגרם לו את הקושי השפתי. שאלה נוספת: האם הוא נמצא במעקב באיזהו מכון התפתחות הילד? לפי דעתי, חיוני לערוך לו בקרוב (לפני כיתה א') אבחון נוירופסיכולוגי מקיף כדי לקבל מידע על תפקודו הקוגניטיבי הכללי ולהבין האם הוא עדיין מתקשה בשליפת השפה או אולי ישנם תחומים אחרים בהם הוא מתקשה. רק הערכה מסודרת ומקצועי ייתן את התשובה למוכנות לבי"ס וימליץ על מידת העזרה הוא יזקק כדי להצליח בלימודים. כדאי לך לפנות לאבחן נוירופסיכולוגית בלבד (ולא דידקטי או פסיכו דידקטי) לפני שהוא נתקל בקשיים בבי"ס.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו