פגיעה בדיבור ודיכאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בדיבור ודיכאון
    אלי
    08/11/2008

לפני כ3 חודשים נפגעתי בשיניי,שברתי את 2 השיניים הקדמיות,בוצע שיחזור באמצעות קומפוזיט והכל נראה בסדר,אבל קשה לי להתרגל לזה,למרות שמבחינה אוביקיטיבית השיחזור נראה טוב. כתוצאה מכך נעשיתי מאוד רגיש לתחושת הפה והדיבור שלי,וסגנון הדיבור הקולח והטבעי שלי הופרע, בעבודתי ובאופן פרטי הייתי אדם מאוד וורבלי , גם ברמת החשיבה והריכוז אני מזהה ירידה במיוחד בכל מה שקשור לדיבור השוטף , הרבה פעמים מה שקורה זה שאני ממשש את אזור הפגיעה עם הלשון ולא מדבר באופן הטבעי שלי (למרות שאין הבדל בטון הקול או משהו דומה) בנוסף אני שם לב לטעויות דיבור שקורות לי לאחרונה בהגיה של "ס" במקום ש"" ולהפך,ירידה בחוש ההומור,וטעויות לשוניות רבות יותר קשה לי לשים את האצבע בדיוק כי כל הנושא ערטילאי ומוזר,אבל אנשים שמים לב לשינוי שלך בי מקרה זה גורם לי לירידה בשמחת החיים,אבדן חוש הומור שמאוד אפיין אותי,והתרחקות מחברים חיפשתי ספרות ומאמרים מקצועיים בתחום ולא מצאתי משהו שמסביר את התופעה ברצוני לציין שבד"כ אני בן אדם מאוד שמח וחברותי,אבל המקרה הזה פשוט מדכא אותי אשמח לקבל עזרה תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בדיבור ודיכאון

הוספת תגובה

• שינויים

גל גפן-ריטר
    10/11/2008

אלי שלום!

קודם כל בתאורך אתה לא מזכיר את סיבת הפגיעה ועל כן אני אניח כי נפגעת בשינייך בלבד.
    נשמע שהפגיעה יצרה שיבוש בתחושה הטבעית שלך ואתה חווה שינוי משמעותי בכל התחום של דיבור. דבר שנראה שמשפיע מאוד על הדימוי העצמי שלך והביטחון שלך.
    במידה ואכן לא הייתה פגיעה מוחית אין כל קשר בין פגיעה בשיניים לירידה בזיכרון ובחשיבה וייתכן ובשל העובדה כי אתה כיום ער לכל סימן ונמצא ברמת חרדה גבוהה, זה משפיע על רמת הריכוז שלך והפניות שלך לדברים אחרים.

נשמע כי כדאי שתתחיל להתמודד עם השינוי שעברת והייתי ממליצה לך הן לפנות לקלינאית תקשורת אשר יכולה לתת לך תרגילים לשיפור ההגייה והן לפנות לטיפול פסיכולוגי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו