בעית זיכרון טווח קצר וארוך בבן 40

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעית זיכרון טווח קצר וארוך בבן 40

בעייתי מורכבת וניסיון לטיפול לא צלח כבר למעלה מ15 שנה. הנני בחור בן 40 ממרכז הארץ שמתקשה בכל מהלך של חייים - עבודה, זוגיות ובעיות חברתיות. בעייתי מורכבת מכמה דברים אבל העיקרית שבהם היא שעקב בעיית זיכרון וחוסר תפיסה אני נמנע מהלגיע למגע כל שהוא עם אנשים כלומר, לא אוכל עם אנשים או מגיע לשיחות ארוכות עימם מכיוון שאני שוכח הכל פשוט הכל! לפני כ15 שנה הבעיה החריפה ונכנסתי לדכאון עמוק שגרם לי לקבל תרופות פסיכטריות וכמה אשפוזים. עד היום אני לוקח כדורים שאינם עוזרים לי. אני שוכח דברים, לא זוכר מה אמרתי עם מי שוחחתי ומה עלי לעשות. גם פעולות שגרתיות של יום יום קשות לי מאוד - לבוא לעבודה ולהתמיד. בעית הזכרון היתה מילדות לדעתי למרות שכתלמיד הכרחתי עצמי ללמדו ולשנן כל דבר הרבה פעמים אז נחשבתי לתלמיד לא רע. כך היה גם איכשהוא בצבא. בעית הזכרון היא עמוקה וכואבת . נסיתי להבחן במבחן טובה וכן BRC אך יצאתי יחסית בסדר. ניסיתי תקופה ריטלין וזה לא עזר. התרופות שאני מקבל היום הם אנטיפסיכוטיות ואנטי דכאוניות עקב מצבי החמור. אני סובל מחרדה חברתית חמורה וכן מדכאון עמוק. למזלי יש לי משפחה תומכת שעוזרת לי אולם אני מרגיש שמצבי הולך ומחמיר. אני חושש מכל מפגש עם אנשים מפני שאני לא קשוב להם ולא יודע איך לצאת ממצבים. רמת האינטילגנציה שלי די גבוהה אולם היא לא מתבטאת בשום מקום. זו בעיה שכואבת לי 24 שעות ביממה ו7 ימים בשבוע. מעולם לא היתה לי חברה ואני לא קרוב לזוגיות נורמלית. עצוב לי בחיים ואין לי כבר כלל שאיפות. אני מרגיש אומלל. בעבר האמנתי שאוכל לצאת ממצבי מפני שחשבתי שזו בעיה פיזיולוגית. היום אני מיואש ולא יודע בכלל מה לעשות כדי לעזור ולו במעט את מצבי. פנייתי זו היא מתוך מצוקה עמוקה מאוד. נראה אולי לך יהיה משהו להאיר את החושך הרב שבו אני נמצא. אני אוכל לספק לך פרטים טכניים נוספים במידה ותרצי. אם יש לך דרך עזרה או פתרון אשמח לקבל תדובה. תודה גיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מצוקה נפשית

ד``ר שרה רפפורט
    16/12/2008

גיל שלום,
    צער לי לשמוע על מצוקתך החמורה וממושכת. לפי התיאור שלך בעיותיך בתפקוד הזיכרון הן כתוצאה מבעיות הפסיכיאטריות מהן אתה סובל. רמת חרדה גבוהה ואי שקט בהחלט יכולים לפגוע בתפקוד כפי שאת חווה. אני בטוחה שאתה מתייעץ גם עם הרופא המטפל שלך בנוגע תפקודך. לצערי, אין לי מה להציא לך פרט להמלצה למצוא מסגרת של עיסוק בה אפשאר לתרגל תפקודים קוגניטיביים כולל הזיכרון. האם אתה פנתה בעבר לביטוח לאומי לצורך שיקום? יש להם בהחלט מסגרות שיכולות לסעייע לך. כדאי לברר!

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו