בעיית זכרון?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית זכרון?
    סיגל
    29/12/2008

הייתי רוצה אם הבעיה שיש לי היא בטווח הנורמלי או יותר? אם אני פוגשת אדם בפעם הראשונה אפילו שיושבים לשיחה, למחרת כשאני אראה אותו אני כבר לא מזהה אותו, אני צריכה לראות אותו כמה פעמיים כדי לזכור את הפרצוף שלו. במיוחד אם הפגישה הבאה איתו היא לא באותה סיטואציה אז הסיכוי מאוד קלוש שאני אזכור. או אם לא ראיתי אדם הרבה שנים (גם אם הוא לא השתנה) אין סיכוי שאני מזהה אותו, לפעמיים באים אליי אנשים ואומרים לי שלום ואין לי מושג מי הם עד שהם אומרים לי (לדוגמא אנשים שלמדתי איתם לפני 10 שנים). דוגמא נוספת אם יש שחקן שאני רואה קבוע בסדרה בטלויזיה אני לא תמיד מזהה כשהוא משחק במקום אחר - אני יודעת שהוא מוכר לי אבל לא יותר מזה. האם זה נורמלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית זכרון?

הוספת תגובה

• זיהוי פנים

גל גפן-ריטר
    03/01/2009

אריאן שלום!

על פניו הדברים שאת מתארת יכולים לקרות לכל אחד מאיתנו. השאלה באיזו תדירות. כלומר, לא לזהות פנים של אדם שלמד איתך לפני 10 שנים, זה בסדר גמור. אך האם הדבר קורה לך גם עם אנשים קרובים עמם את נפגשת יום יום? והשאלה עד כמה הדבר מפריע לך בתפקוד היומיומי שלך?
    ביצירת קשר?
    כבני אדם אנחנו שונים ביכולות שלנו, יש אנשים אשר פוגשים מישהו פעם אחת ויזכרו אותו תמיד ויש כאלו שלא. לכל אחד מאיתנו יש יכולות חזקות וכאלו שפחות וזה בהחלט נורמטיבי.

מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו