פגיעה בקוגניציה עקב מצב דחק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פגיעה בקוגניציה עקב מצב דחק
    חיים
    30/12/2008

שלום, אני לא בטוח לגבי השאלה שלי ואם זה המקום אבל .. האם יכולה להיגרם פגיעה בקוגניציה עקב מצב דחק או עקב שימוש בתרופות נגד דיכאון\שילוב מסוים שלהן? תודה. חיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תפקוד קוגניטיבי ולחץ

גל גפן-ריטר
    03/01/2009

חיים שלום!

בהחלט יכול להיווצר מצב של פגיעה קוגניטיבית לעיתים זמנית עקב מצב לחץ כרוני. דיכאון למשל, ידוע כמשפיע על מהירות התגובה למטלות ופוגע ביכולת הקשב והריכוז. תרופות אנטי דיכאוניות יכולות גם הן להשפיע על התפקוד הקוגניטיבי.
    במידה ואתה חווה דברים אלו כדאי מאוד להיוועץ בפסיכיאטר המטפל ולבדוק כיצד ניתן לעזור לך לתפקד כיום באופן הכי טוב שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חיים
    06/01/2009

תודה על התשובה. אני לא יודע איך לקרוא למה שחוויתי, אבל תקופה מסויימת הרגשתי "מחוק". כלומר, הרגשתי שמשימות יומיומית פשוטות דורשות ממני המון ריכוז, או להיזכר איך עושים. אני לא יודע אם לייחס את זה לתקופה הקשה גם בלימודים וגם כלכלית. מה שכן אני כמעט בטוח שזה בא יחד עם הנטילה של המירו (30מג) שרשם לי הפסיכיאטר נוסף לונלה שאני לוקח כבר 4 שנים (4*75מג). באותו זמן גם הייתי עצבני מאוד אבל לא יכולתי לבטא את זה. הרגשתי חסר אונים עד כדי כאב בידיים (האם זה מוכר?) . יש לזה תחושה ממשית של משהו שמתפרק ומתפזר או חוזר ומדרדר אחורה. כל בחירה נראית שקולה לזו שהפוכה ממנה ואין שום יכולת החלטה. מיותר לומר כמה זה השפיע על הלימודים. הרגשתי שאני לא מצליח לחשוב או שאני פשוט חושב לא טוב, בלי מובן. אחרי חודש וחצי הפסקתי עם המירו. ומצב הרוח חוזר לאט עם ירידות ועליות. נפגשתי עם הפסיכיאטר לפני שבוע אבל נסתם לי הפה, רק אמרתי שהרגשתי רע מאוד, והוא הבין את זה בכיוון של תופעות לוואי. אבל סוף סוף נזכרתי לומר לו על הצעקות מתוך שינה כבר כמה שנים. הוא רשם לי קלונקס לקחת לפני שינה. אבל לא אמרתי לו שאלו צעקות שמתוך עצבים (אני מתפרק על מישהו מכעס בחלום ומסתבר שכל הבית שומע אותי צועק משינה- אם אני לא מתעורר מהצעקה). אני בן 31. לפני 7 שנים אותו פסיכיאטר איבחן אצלי דיסתימיה וה.אישיות נמנעת מאז לקחתי סרוקסט ואחרי 3 שנים עברתי לוונלה. חוץ מזה גם שעות השינה שלי הפוכות (פזאת שינה דחויה לפי המומחה לרפואת שינה) ניסיתי מלטונין ולא עזר. אם זה היה אפשרי הייתי מגיש "התפטרות". אני מנסה להציל משהו מהלימודים ואני מקבל עידוד כלשהו ממרצה מסוים (ואני ממש מודה על זה) אבל ההתנהלות קשה מאוד. כל הזמן אני מרגיש שאין זמן ואין כח. מתנצל על ההודעה הארוכה והמעייפת. אני ממש אודה על כל התייחסות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו