מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סבתא הוזה דברים...אורית06/01/2009
שלום רב, רציתי להתייעץ לגבי סבתי היקרה כבת 80 שחיה בבית עם דודי הגרוש. לאחרונה סבתא מראה סימנים לא מעודדים, הוזה שיש אנשים בבית שצוחקים ומתעצבנת מכך. מדמיינת שילדים דופקים לה בדלת הבית. מעירה את דוד שלי באמצע הלילה כי חושבת שישנות איתו נשים מתחת לשמיכה ומוציאה לו את השמיכה ומחפשת. יום אחד ירדה למטה לשדרה וחיפשה את דוד שלי כי היתה בטוחה שהוא מאחר להגיע מהעבודה והוא בכלל היה אמור לחזור בשעה שלו והיא חשבה שהוא מאחר(למרות שלא איחר). בד"כ לא יורדת לבד מהבית ויש לה מטפלת כל יום מביטוח לאומי כשעתיים. אחרונה לא רוצה גם להתקלח(כבר עבר חודש). מאד מדאיגים אותי הדברים האלו והיא גם הופכת עצבנית מאד כשלא מאמינם לה. בד"כ היא מאד מפוקחת ולעיתים מפתיע בכך שהיא זוכרת דברים מהעבר המאד מאדרחוק שלה. מה עושים במצב כזה? אסור להשאירה לבד? אשמח לייעוץ והבנתהמצב של סבתי היקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון וטיפול בסבתא
גל גפן-ריטר10/01/2009אורית שלום!
על פי התיאור שלך, נשמע כי חשוב מאוד שסבתא תהיה בהשגחה לאורך כל שעות היום. הייתי ממליצה לך לפנות עם סבתך לייעוץ אצל נוירו-גריאטר, נוירופסיכיאטר אשר תוכלו אצלו לקבל אבחנה לגבי המצב של סבתך והמלצות לטיפול.
לגבי החלק של הזיכרון, היכולת לזכור דברים מהעבר נשמרת לעומת היכולת לזכור דברים חדשים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבתא הוזה דברים המשך
אורית09/02/2009בהמשך להודעה שכתבתי לגבי מצב סבתי. החלטנו לקחת צעד קדימה ואמא שלי קבעה פגישה עם רופאת המשפחה של סבתי. הרופאה אמרה שאין מנוס מכך שסבתא זקוקה לאיבחון במרפאת בריאות הנפש. העניין הוא שסבתא היתה פעם לפני מס' שנים טובות באיבחון והיא ממש נרתעה מהמקום ולא אהבה אותו ומאז היא לא רוצה לשמוע על עניין בריאות הנפש. היום אימי החליטה לשוחח עם סבתא ולנסות לשכנע אותה שהיא צריכה לבוא איתה לאיבחון במרפאת בריאות הנפש על מנת שגם תוכל לקבל יותר שעות מטפלת מביטוח לאומי. התגובה של סבתא היתה מאד קיצונית ולא סלחנית, היא מאד נפגעה ודמעה ואמרה שהיא לא מוכנה לשמוע על זה "מה אני משוגעת?" אתם רוצים לגרש אותי?" אני לא רוצה ללכת לשם ואני בסדר גמור". אנו חוששים שמצבה ילך ויתדרדר והיא לא מוכנה לאיבחון ולטיפול ובכלל לא מכירה ומודעת לבעייה ההזיות וחוסר ההתמצאות שלה. המצב מאד קשה היא מתעוררת בלילה ומעירה את דודי שגר איתה וחושבת שזה בוקר. היא "מעלילה" שהוא מביא כל ערב איזה זמרת צוענייה ששרה יפה ושוכבת איתו במיטה וזה מתסכל אותה(כמובן שהדמות דמיונית ולא קיימת) והיא מתעקשת שהיא קיימת. אנו לא יודעים מה לעשות ואובדי עצות... אשמח אם יש איזושהי עצה מועילה או דרך מוצא אחר?? דואגים לה והיא מפרשת את זה לא נכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמודדות לא פשוטה
גל גפן-ריטר10/02/2009אורית שלום!
ההתמודדות שאתם עוברים עם סבתך, הינה התמודדות שכיחה במצבים אלו. התפרצויות הכעס והתנגדות של סבתך הינם ידועים ומוכרים. אני לא יודעת אם זה מנחם אותך לדעת זאת.
בכל מקרה אתם צריכים לעמוד על שלכם ולנסות לקחת אותה למרות ההתנגדויות שלה, שאינן רציונליות כרגע. הייתי מנסה אולי לפנות במקום לבריאות הנפש לנוירוגריאטר או לפסיכוגריאטר אשר יושבים במקום שונה מזה שהיא מכירה.
לצערי אין פתרון שיקל את ההתמודדות במצבים אלו,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מיני
זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטלית
שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקה
תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעית
דברים שמשפיעים על הזכרון
שינויים איסכמיים במח- בירור
אוכל ותוספי מזון - בירור
טכניקות לשיפור מחשבה- בירור
שינויים באפקטיביות הזיכרון - בירור
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?