ירידה ביכולת לשלוף פרטים מהזיכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה ביכולת לשלוף פרטים מהזיכרון
    ערן
    03/03/2009

אני בן 35 ומזה כשנתיים אני סובל מבעיית זיכרון המתבטאת בקושי לשלוף פרטים מתוך הזיכרון. הדבר מתבטא בעיקר בקושי להיזכר בשמות ובפרטים שזכרתי היטב בעבר. רופאת עצבים אליה הופניתי שלחה אותי לבצע בדיקת מיפוי מוח SPECTC אשר איבחנה "היפופרפוזיה בולטת של גרעיני התלמוס ואספקט אחורי של גרעיני הסריאטום בעיקר" וכן-"היפופרפוזיה באספקט המדיאלי של האונות הטמפורליות בולט יותר מימין." שאר הסריקות היו ללא ממצא חריג. בהמשך הופניתי לביצוע בדיקות MRI, MRV ו- MRA אשר היו תקינות לגמרי. גם בדיקה נוירולוגית שבוצעה הייתה תקינה. לאור העובדה שאני מטבעי טיפוס לחוץ ועובד בעבודה מלחיצה, סברה הרופאה כי מדובר בעניין נפשי ולא נוירולוגי ושללה אפשרות תחלואתית כלשהי לרבות מחלות נוירודגנרטיבית. לאור ממצאי בדיקת מיפוי המוח ולאור העובדה שאני סובל מירידה של ממש בזיכרון אינני רגוע. רציתי לדעת האם אכן ניתן לשלול לחלוטין אפשרות תחלואתית לאור תקינות בדיקת MRI ,MRV ו- MRA ? עד כמה בדיקת המיפוי SPECT נחשבת אמינה ומדוייקת ואילו מבין הבדיקות נחשבת אמינה ומדוייקת יותר ? אילו מחלות, אם בכלל, הפוגעות בזיכרון, יכולות להופיע בגילי ? תודה מראש על ההתייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בעיות זיכרון

ד``ר שרה רפפורט
    05/03/2009

ערן שלום,
    בדיקות הדמיה הן בדיקות עזר לבדיקה נוירולוגית וביחד עם הקליניקה הרופא מסכם את ההאבחנה. סוגי הדמיה שונים מגדימים מידע שונה אך גם SPECT וגם MRI הן בדיקות תקפות אם כי ה-MRI הספק מידע מאוד רכב ביחס פטולוגיה כלשהי. איני מומחית בנושא הפינוח בדיקות הדמיה. זכותך להתיעעץ עם נוירולוג מומחה נוסף לצוך חוות דעת נוספת.
    עם זאת, הפרעות זיכרון הן ביטוי למצבים רפואים רבים וגם יכולים לנבוע מגורמים רגשיים כמו לחץ ממושך. לפי דעתי, כדאי לך לעבור בדיקה קוקניטיבי מסודר שמתמקד בתפקודי זיכרון כדי לברר עד כמה חלה ירידה אוביקטיבית בתפקודך.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו