אובדן זיכרון בעקבות טראומה / אלכוהו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובדן זיכרון בעקבות טראומה / אלכוהו
    רועי
    14/03/2009

שלום, אני בן 25, ללא בעיות רפואיות כלשהן. יצאתי עם חברים למועדון, שם שתיתי אלכוהול. לא חרגתי מכמות השתיה שאני נוהג לשתות בד"כ כשאני יוצא. באיזשהו שלב במהלך הערב, לפחות שעה לאחר הפעם האחרונה בה שתינו, יצאתי החוצה לבד מהמועדון, על מנת לשאוף אוויר. כנראה סביבות 1 בלילה. הזכרון הבא שלי הוא משמונה בבוקר, מתעורר בתחנת משטרה, חבול למדי. לטענת השוטרים נעצרתי לאחר שניסיתי לתקוף שוטר. הפגיעות בי כללו חבלות בפנים, (פנס בעין, שריטות) אך במיון לא נמצא אף ממצא חריג (כל העצמות שלמות, CT של הראש ללא ממצאים). בעקבות ניסיון לשחזר את השתלשלות העניינים, התברר שמספר דקות לאחר שיצאתי שוחתתי שיחת טלפון שגרתית עם אחד החברים שהיה בפנים. אני אינני זוכר שיחת טלפון זו כלל - ולמעשה כפי שציינתי אינני זוכר דבר מרגע יציאתי מהמועדון. האם סביר שזה בגלל האלכוהול? (מעולם לא היה לי אובדן זיכרון עקב שתיה, וכן להערכתי לא שתתי הרבה הפעם - לא הקאתי בשום שלב, וכן כשקמתי במשטרה לא הייתי צמא. בפעמים אחרות לאחר שתייה מרובה, אני מתעורר מאוד מאוד צמא). האם זו הדחקה פסיכולוגית? האם הזכרון יכול להמחק אחורה? (אותה שיחה עם חבר למשל) האם בעקבות פגיעה בראשי? (האם במקרה זה הזכרון יכול להמחק גם קצת אחורה?) האם ייתכן שהמאבטחים / שוטרים השתמשו בחומר כלשהו שגרם לי לאובדן הזכרון? אין לי בעיות זכרון נוספות, מלבד "מחיקה" של אותו רצף ארועים מרגע יציאתי מהמועדון ועד להתעוררותי בתחנת המשטרה. תודה, רועי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אובדן זיכרון וזעזוע מוח

ד``ר שרה רפפורט
    18/03/2009

רועי שלום,
    המצב שאתה מתאר מורכב, וקשה לדעדת מה בדיוק גרם לאובן הזיכרון של הפסק זמן המסוים.
    יתכן שבמהלך המריבה סבלת מחבלת ראש קלה או זעזוע מוח קל. פגיעה כזו לעיתים קרובות מלווה באובן הכרה לזמן קצר ואמנזיה של האירועים שהתרחשו לפני וגם אחרי. עם זאת, מדובר באירוע בו הסתבחת עם המשטרה, וכן היתה בתוך השפעה אלקוהול. חשוב לברר מה גרם למריבה וכן לפעמים אנו מחקים חוויות בלתי נעימות. כמן כן, אלקוהול כן יכולה לשפיע יותר חזק מאשר אנו מערכים ולגרום ל- בלאק-אוט.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו