בעיה קוגניטיבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה קוגניטיבית
    איתן
    23/03/2009

שלום. גילי הוא 21 וחצי ושמי איתן. אני חושש שיש לי איזושהי בעיה שכלית. למרות שגילו אצלי חשש להפרעת קשב וריכוז, ושגילו אצלי דיסקגריפה ולמרות שבאבחון הפסיכו דידקטי גילו אצלי גם כן פער אבנורמלי גדול בין התפקוד המילולי לביצועי, כלומר המילולי גבוהה יותר, מופיעות אצלי בעיות של תפיסה. הבעיות מתאפיינות באי הבנת הקשרים מסוימים אשר אין בינהם קשר, חוסר הצלחה בהבנה של משפטים שנאמרים אליי, אי הצלחה בלהבין את דברי גם כשאני חושב לעצמי בלב על משהו, זיכרון קצר, איבוד העקבות של משפט כשהוא נאמר, ואי לכך איני מבין את משמעותו. הבעיות הללו קורות לי באופן לא תמידי. באבחון הפסיכו-דידקטי לא גילו אצלי בעיה קשה אשר דורשת טיפול מיוחד הבעיה המילולית-ביצועית, כלומר שהפער היה לטובת החלק המילולי נובעת מבעיה אורגאנית. איני מטופל בריטלין, כי לא הומלץ לי לנטול את התרופה על ידי הפסיכאטרית שלי, אבל בוודאות כמעט מלאה אני סובל מAHDH, זאת אומרת עשיתי שאלון ובשאלון יצאו לי 20 נקודות על החלק של הקשב והריכוז ו24 על החלק של ההיפראקטיביות. אנא עיזרו לי איני יודע מה לעשות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה קוגניטיבית

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

איתן
    23/03/2009

עשיתי בדיקה אצל נוירולוג ונמצאתי בריא מהבחינה הנוירולוגית. לא עשיתי מבחן טוב"ה, כי אמרו לי שזה בזבוז זמן מוחלט במיוחד כאשר ידוע כמעת במאת האחוזים שאני סובל מבעיית קשב וריכוז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה קוגניטיבית

איתן
    31/03/2009

לא עניתם לי, אנא ענו לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בריטלין??

ד``ר שרה רפפורט
    01/04/2009

איתן שלום,
    לפי התיאור שלך וממצאי האבחון, ניראה שגילו אצלך קשיים קוגניטיבים רבים מעבר הפרעות קשב, שגורמים ללקות למידה. מדבריך עולה שאתה מחפס טיפול/תרופה כמו ריטלין שיעזור לך להתגבר על הבעיות. ייתכן שבעיותך בקשב הן מישניות להפרעותיך הקוגניטיביות האחרות ולא בעיקר ולכן ריטלין לא פותר את הבעיה. עם זאת, כדי לברר עם הרופאה המטפלת מהו המקור של קשייך (מה בדיוק האבחנה האורגנית).
    יתר על כך, אתה לא שאל שאלות ספציפיות, אז איני יודעת מה אתה בדיוק רוצה לברר.

חשוב לדעת כמה שנות לימוד יש לך, איך הסדדרת בלימודים ומבמה אתה עוסק היום.האם בעבר קבלתה הוראה מתקנת או טיפול קוגניטיבי?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובתך

איתן
    01/04/2009

כן וודאי קיבלתי עזרה בהוראה מתקנת,
    אבל לא זכור לי שציינו בפני או בפני הורי על בעיה קוגניטיבית כלשהי.
    היום אני לומד באוניברסיטה, ודי מצליח לי, כלומר הממוצע ציונים שלי עומד על 82.5 פלוס מינוס.
    מה את בעצם מייעצת לי לעשות חוץ מלדבר עם המאבחנת אשר עשיתי אצלה את האיבחון.
    אגב בזמן הלימודים יש פעמים מסוימות שאני קולט נהדר את הנלמד בהרצאה,
    אפילו יותר טוב מאחרים, אבל ישנם מצבים שאני שואל את עצמי מה אני עושה שם
    מרוב שאני לא מצליח להבין מה נאמר שם בהרצאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תשובה

ד``ר שרה רפפורט
    03/04/2009

שוב פעם שלום,
    עם הישגים אקדמיים כאלו קשה להניח שקיימת בעית הבנה. בנוסף, ניראה כי הבעיות בשמירת הן לא עקביות וייתכן שיש אצלך תופעה של "נפילות קשביות". בשלב ראשון אני ממליצה שתנסה לברר את מתי התופעות של הניפלות וחוסר ריכוז מופיעות, באיזו תדירות, מהם הגירוים הסביבתיים, בהמ אתה עסוק במחשבותילך באותו רגע, ועוד. כדאי לך לנהל יומן ורישום מדויק בנושא ע"מ להבין את הדפוס של הבעיה. מודעות היא חלק מהפתרון. בנוסף, תמיד אתה יכול לפנות לאחד המרכזים שמטפלים בהפרעות קשב ללא טיפול תרופתי.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו