שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    חסוי
    19/04/2009

אני בת 24 וכבר בערך שנה וחצי יש לי קושי בשליפת מילים מהזיכרון למשל: אני מדברת על משהו ואני צריכה להגיד את המילה ואני לא זוכרת איך קוראים למשהו, אני נתקעת הרבה פעמים באמצע המשפט ובנוסף קורה לי הרבה פעמים שאני אומרת מילה אחת והתכוונתי למילה אחרת למשל: אמא שלי שמה לחם על השולחן ואני אומרת לה למה שמת על הריצפה במקום שולחן, או אבא שלי חוזר הבייתה ובמקום להגיד לו אני רוצה לחמניה אני אומרת אני רוצה את הדבר הטרי. ויש עוד הרבה, אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס אך אני לפי הבדיקה האחרונה אני מאוזנת, כל התוצאות בטווחים.
    מה כדי לי לבקש לבדוק בבדיקות דם?
    מה יכולה להיות הסיבה לבעיות זכרון שלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שרה רפפורט
    23/04/2009

שלום לך,
    שאלה אליך: האם הקשיים שלך רק ואך קשורים לשליפת מילים?
    ע"מ לאבחן את מקור של קשייך בשליפת מילים (בעיה שיום) עליך להתחיל תהליך בירור שיטתי. כדאי לך להתחיל עם בירור רפואי מסודר ולדבר עם הרופא משפחה שלך, מומלץ גם בדיקת B1, ואולי הרופא שלך רוצה לפנות אותך לבדיקה נוירולוגית מסודרת. עם זאת, הבעיה שאת מתארת לעיתים נובעת מקשיים רגשיים כמו מצב לחץ ממושך, מצב רוח ירוד ועוד. לכן חשוב לברר מצבך הרגשי בתקופה האחרונה, והכתובת לשם כך פסיכולוג. בנוסף, ניתן לגשת להערכה אובייקטיבית אצל קלינית תקשורת או אצל נוירופסיכולוג כדי לבדוק מידת הקשיים עליהם את מתלוננת ולקבל הכוונה לטיפול בהתאם הצורך.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו