בעיה בשליפת מילים ואירועים ...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה בשליפת מילים ואירועים ...
    חייל חסוי
    01/05/2009

ד"ר שלום רב
    ברצוני לספר על בעיה שנורא מפריעה לי
    בזמן האחרון (חודשיים , 3 חודש) אני סובל מבעיה שאני לא מסוגל לשלוף שמות , אירועים , קשה לי לזכור מספרים בעל פה , ולפעמים אני באמצע תהליך ואני נתקע כי שכחתי מה רציתי לעשות הדבר מבהיל אותי מאוד , משום שעד אז הייתי בעל זיכרון מעולה זכרתי כל פרט מהעבר ומהווה לא הייתה לי שום בעיה כולל בבית ספר שהיתיי לומד חומרים "כבדים" בעל פה .

הייתי רוצה לשאול ממזה נובע ?
    יכול להיות מלחץ נפשי?
    מתזונה לקויה ?
    יכול להיות שזה תורשתי ? (יש לי קירבה שנייה לאלצהיימר סבתא)
    או יכול להיות כי לא אימצתי את המח (לא למדתי זמן רב עקב שירותי בצה"ל)

הנושא ממש מדאיג אותי והייתי רוצה יעוץ כלשהו ..למרות שאני מרגיש שבזמן האחרון זה השתפר מעט כי בתחילה שזה התחילה הייתי שוכח שמות של אנשים שנמצאים איתי יום יום ושהייתי בא לקרוא להם הייתי שוכח את השם

אבקש את עזרתך
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שליפת מילים

גל גפן-ריטר
    04/05/2009

לחייל שלום!

אתה מתאר קושי לשלוף שמות או מספרים, כאשר קשה לי לומר לך לפי התיאור ממה זה יכול לנבוע. לקושי זה יכולים להיות כמה הסברים. למשל, עייפות, לחץ רגשי, חוסר הפניית קשב או קשיים במתן שם על רקע רפואי.
    מכיוון שייתכנו מגוון של הסברים הייתי ממליצה לך קודם כל לפנות לרופא המשפחה על מנת להתחיל את תהליך הבירור והאבחון של הסימפטומים שאתה סובל מהם.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו