אלצהיימר וממוקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלצהיימר וממוקס
    יערה
    03/05/2009

שלום, אמי אובחנה כחולת אלצהיימר. המחלה עדיין בשלביה הראשונים ורשמו לה את התרופה "ממוקס" אני לא מצליחה להבין באיזו דרך התרופה פועלת ואשמח לקבל הסבר קצר במידה וזה אפשרי.
    כמוכן עלות התרופה הינה 549 ש"ח (!!) מכיוון שלא כלולה בסל. האם יש דרך כלשהי לקבל הנחה עליה (אני כרגע במאוחדת והבנתי שלכללית מושלם יש50% הנחה) האם זה אפשרי לעבור קופה לאחר אבחון?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלצהיימר וממוקס

הוספת תגובה

• דרך פעולה של התרופה

גל גפן-ריטר
    04/05/2009

יערה שלום!
    לגבי הסבר על דרך הפעולה של תרופת הממוקס בשמה הגינרי ממאנטין מצאתי את ההסבר הבא; תרופה לטיפול בשיטיון (דמנציה) על שם אלצהיימר. היא ניתנת לטיפול בחולים הנמצאים בשלב הביניים או המאוחר של מחלת אלצהיימר ונמצאה יעילה גם לטיפול בשלב המאוחר של דמנציה ווסקולרית.
    לממאנטין יש מנגנון פעולה ייחודי השונה מזה של תרופות אחרות לטיפול במחלת האלצהיימר. מחקרים רבים מראים כי פעילות יתר של המעביר העיצבי גלוטמאט בתאי המוח תורמת לתסמינים של מחלת האלצהיימר ולהחמרתה. גלוטמאט פועל על קולטנים מסוג NMDA המצויים בתאי מוח אשר מעורבים בתהליכי למידה וזיכרון. ממאנטין חוסמת קולטנים אלו וכך עוזרת לבטל את ההשפעה המזיקה של גלוטמאט בתאי המוח, מבלי להפריע לפעילות התקינה של קולטנים אלו בתהליכי הלמידה והזיכרון.
    ממאנטין הראתה יעילות בשיפור או בייצוב התפקוד הקוגנטיבי (חשיבה, למידה וזיכרון) ובתפקוד היום-יומי של חולי אלצהיימר בדרגה בינונית עד חמורה. מחקר שבדק שילוב של ממאנטין ביחד עם דונפזיל הראה תוצאות חיוביות יותר יחסית למתן של ממאנטין בלבד.
    ממאנטין נסבלת היטב על-ידי רוב החולים, ותופעות הלוואי שלה הן מעטות יחסית.
    היא איננה מומלצת לאנשים עם בעיות חמורות בכליות ומומלץ לנהוג בזהירות עם אנשים חולי אפילפסיה ומחלות לב.
    מכיוון שתחום האלצהיימר אינו תחום התמחותי הייתי ממליצה לך לבקש גם הסבר מהרופא שאבחן את המחלה. לגבי עלות התרופה והמעבר מקופה אחת לשנייה , הייתי ממליצה לך לבדוק עם הקופות השונות.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו