הפרעות זכרון אחרי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות זכרון אחרי לידה
    תמי
    04/05/2009

שלום,
    ילדתי לפני כעשרה חודשים,
    כבר זמן רב אני מרגישה ירידה מאוד משמעותית בזכרון ובחשיבה:
    קשה לי לחשב תרגילי-חשבון פשוטים בע"פ, אני שוכחת שמות של אנשים, שוכחת מה התחלתי להגיד או לעשות וכמו"כ יש לי קושי ממשי בשליפת מילים (אני לא זוכרת את המילים המתאימות או שאני מתבלבלת ואומרת מילים לא קשורות).
    האם זה יכול להיות רק כתוצאה מההריון/הלידה? האם זה יעבור מעצמו?
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות זכרון אחרי לידה

הוספת תגובה

• לידה שינה ועומס

גל גפן-ריטר
    07/05/2009

תמי שלום,
    קודם כל, מזל טוב על התינוק/תינ וקת.
    תופעות של ירידה בזיכרון ובריכוז נמצאו קשורות להיריון וללידה. קודם כל, בתקופה הזו יש חסך משמעותי בשעות שינה, יש עומס פיסי וכמובן גם רגשי. כל הדברים הללו גורמים לירידה ביכולת הקשב לעייפות ומכאן לירידה בקליטה ובזכירה של מידע. כמובן, שחשוב מאוד לבדוק את רמת הויטמינים שלך בעיקר B12. הייתי ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה ולעבור בירור לגבי הויטמינים ותפקודים כלליים.
    בנוסף, לא ציינת לגבי מצב רוחך והאם את חשה שיש שינויים בתחום זה. במידה וכן, ואת חשה , לחץ , עצבנות, עצב תופעות שהן יכולות להתרחש לאחר לידה ובעקבות העומס הרב שיש בגידול הילד. חשוב מאוד שתיוועצי עם פסיכולוג.

שיהיה הרבה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו