דמנציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמנציה
    בת-של
    11/05/2009

שלום , אמי,בת 91.5,בריאה בגופה,אך,עם דמנציה,עצמאית כמעט לחלוטין.נמצאת בבית הורים מעולה כשנתיים,ובנוסף מקבלת תמיכה כללית(השגחה ברחצה,דאגה להשתתפות בפעילויות וכד') הזכרון שלה לטווח קצר אבד לחלוטין. ולדעתי,לאחרונה החמיר מצבה:.פה ושם מחשבות-שווא(השבוע סיפרה לי שנפרדה מכולם,עוזבת וחוזרת לביתה,אף שכלל לא אמרה ולא נפרדה)היא מבולבלת,חסרת-פוקוס ועם זאת נינוחה,ידידותית,מזמזמת שירים,סבלנית,איכפתית,ברת שיחה(שיטחית)אוהבת את המקום,תמיד משבחת הטיפול,הדאגה,הנקיון וכו'.. לפני שנתיים,עם אבחון הדמנציה,קיבלה MEMORIT,אך כיון שהתחילו לה צרות בבטן,כאבים ועצירות(ממנה היא סובלת בלאו-הכי שנים)-החלטתי לאפשר לה לחיות ללא תרופות מיותרות,שאיש אף אינו טוען שהן עוזרות. כעת אני תוהה ומתלבטת:האם יש טעם/תועלת שאמא תקבל איזשהן תרופות להמשך הידרדרות המצב?הרי לרפא אי-אפשר,ומי יודע אם זה בכלל מעכב ההידרדרות. האם יש לתרופות מהסוג הזה תופעות לואי?כדאי בכלל להסתכן,כל עוד מצבה הפיזי הכללי מצוין ובריא? תודה רבה על תשובתכן , בת-של-אמא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמנציה

הוספת תגובה

• דמנציה

גל גפן-ריטר
    13/05/2009

שלום,
    לגבי אמך, מדברייך נשמע שהיא אכן מקבלת טיפול טוב ומספק ואני מבינה גם שהיא נמצאת במעקב רפואי. שאלת שאלות אך גם ענית עליהן תוך כדי, כלומר, לחלק מהתרופות שנתנות אכן יש תופעות לוואי (כפי שפרטת שאמך סבלה מהן). אני לא מוסמכת לייעץ לך לגבי החלק התרופתי ולכן אני ממליצה לך להיוועץ עם הרופא המטפל שמכיר אותה.
    בנוגע אלייך, אני בהחלט מבינה את הקושי שלהיות בת של אמא שסובלת מדמנציה, ויש מקום לבדוק האם את זקוקה לתמיכה נפשית בתהליך זה.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.ובאשר לקשיים של "הילדים-של"

בת-של
    18/05/2009

אכן את צודקת. חיי קיבלו תפנית מאז אמי התאלמנה,ולקתה בדמנציה,אף שהיא בבית-הורים.עם זאת,נראה לי שזו אינה בעייתי הפרטית,הבלעדית. נדמה שאין התיחסות לקשיים של ה"ילדים", ילדי ההורים הקשישים, הזקוקים לנו, לתמיכתנו,לטיפולינו וכו'. אמי אמנם בבית הורים, אך,למשל, מטלפנת אלי אין ספור פעמים ביום.אינה זוכרת,כנראה,שצלצלה.תמיד אותם משפטים,אותן שאלות,אותן מילים.עם כל סבלנותי,אני נתקפת מועקה,עצבות וגם כעס ומרחמת עליה.ועלי.... מן הראוי שהיו עושים איזשהן קבוצות-תמיכה ויעוץ לדור שמטפל/מטופל בהורים. היפוך התפקידים והעול הקשה הזה,בנוסף לעבודה ומשפחה-לעיתים קשים מנשוא. עכפ, רוב תודות על התיחסותך לדברי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תמיכה בילדיהם של לוקים בדמנציה

פלג
    29/05/2009

שלום לך,
    קראתי את שכתבת לגבי הרגשותיך הקשורות למחלת אמך. לצערי הייתי שותפה כמוך לתחושות אלו ורציתי להפנות את תשומת לבך שלעמותת האלצהיימר והדמנציה בישראל יש קבוצות תמיכה.
    נעזרתי בהן וקבלתי מידע רב. פני אליהם. ישנן קבוצות בכל הארץ וגם פסיכולוגיים שאיתם ניתן להתייעץ ללא תמורה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו