טיפול באם מבוגרת המאבדת כישורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול באם מבוגרת המאבדת כישורים
    מטפלת בדרמה
    23/05/2009

אמי ניצולת שואה בת 80. היא ואבי חיים יחד בביתם ומתעתדים לעבור לדיור מוגן בשנה הבאה. מזה כמה שנים אנו חוזים בהתדרדרות איטית במצבה, כעת היא חרדתית ולעיתים גם אגרסיבית, לעיתים נוטה לחזור על דברים שכבר אמרה, שוכחת מה שנאמר לה או דברים שראתה, יש להסביר לה כמה פעמים נושאים מסויימים והיא מתעסקת באופן אובססיבי בדברים שיש לעשות או שאינה רוצה לשכוח.
    עלי לציין כי המצב אינו חמור ולעיתים היא מתפקדת היטב, אך אני עדיין רואה מגמה והייתי רוצה שתראה רופא ותזכה לטיפול בכדי שאולי ניתן יהיה לעצור או להאט את ההתדרדרות.
    אני ואחי שוחחנו עם אבי המעוניין להכחיש ולא להתמודד עם התופעה ואנו מפחדים לדבר על כך עם אמא עצמה כדי לא להדאיג אותה.
    וגם איננו יודעים לאיזה איש מקצוע עלינו לפנות ומה מהלך הפניה.
    ואולי החשוב מכל, איך אתן מציעות להתמודד עם ההורים
    תודה,
    בת מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בת מודאגת של קשישה

ד``ר שרה רפפורט
    31/05/2009

לבת מודאגת שלום,
    קודם כל, הצד של הוריך להעבור לדיור מוגן הוא צד נבון ויפחת את דאגותיך. הרופאים המתמחים במצב ה של אמך הם נוירולוגים או פסיכו-גריאטרים. עם זאת, אני ממליצה שתתיעצי קודם עם הרופא המשפחה שלה ואולי גם הוא/היא תוכל להעביר בדיקה קוגניטיבית קצרה כדי לחסוך להוריך התמודדות בנושא. יש היום כמה סוגי תרופות שעלולים להאיט את התהליך של דמנציה. כמו כן ניתן להתאים תרופות נוספות לצורך איזון התנהגותי ונפשי, אך הדבר דורש בדיקה מקצועית ומעקב.
    בנוגע לילדיה, אליך ואחיך, אני ממליצה שתפנו לייעוץ לצורך התמודדות עם ההורים. יש אמותת לצהיימר בכל הארץ שנותנת תמיכה והכווונה לבני משפחה בדיוק בנושא שלך.הטיפול בהורים מזדקנים הוא ממושך ומורכב ונראה שאת זקוקה לתמיכה.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו