בעיות שליפה לילד בן 10

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שליפה לילד בן 10
    שירה
    31/05/2009

שלום רב,

בני תאום בן 10.5, אובחן עם בעיות שליפה כשהיה בן שלוש לאחר ניתוח להוצאת פוליפים, כפתורים וירידה בשמיעה, טופל אצל קלינאית תקשורת ושוב בגיל 5.

למרות הטיפול עדיין יש לו בעיות שליפה, כיתה א,ב,ג, היה תלמיד טוב וכל פעם ששאלתי את המורה איך הוא בהבנת הנקרא ובהבעה ואמרה תמיד שלא רואה שום בעיה, עכשיו בכיתה ד יש לו ירידה משמעותית בלימודים, יש לו השנה מורה חדשה וזה גם תורם לענין, הוא ילד מאוד מופנם וצריך להוציא ממנו הכול אם זה קשיים בלימודים, רגשות דברים שקורים בבית הספר הוא לא משתף בקלות.

משיחה איתו הבנתי שלפעמים קשה לו להבין את השאלה עצמה וכן לבנות משפט תשובה מלאה אני רואה את זה גם במחברת, הרבה פעמים כשמדברים איתו בשיחה יש הרבה מילים שהוא לא מבין את המשמעות שלהם ןכן קשה לו גם לתאר.

בשיחה עם המורה היא לא רואה בעיה בהבנת הנקרא אומרת שהוא קצת איטי בכתיבה ושיש לו ירידה בלימודים מתחילת השנה היא מייעצת לפנות ליועצת בית הספר.

בקיצור, אני לא רוצה לפנות ליועצת ולא רוצה שיופיע בתיק האישי שלו אלא לטפל באופן עצמאי, מה עליי לעשות?

מקווה שתוכלי לעזור.

בתודה מראש,
    שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שליפה לילד בן 10

הוספת תגובה

• אבחון וטיפול

גל גפן-ריטר
    31/05/2009

שירה שלום,
    מתיאורך נשמע שאת עוקבת מאוד אחר בנך ודואגת ואני מבינה את הצורך לצייד אותו במיטב הכלים האפשריים שיעזרו לו לצלוח טוב יותר את בית הספר ובכלל.
    בהינתן התיאור שלך ישנן מספר אפשרויות להסביר את מה שעובר על בנך, קשיים בלימודים עקב
    קשיים בשליפה או כל קושי קוגניטיבי אחר, תגובה של לחץ וחרדה (ייתכן וזוהי תקופה לחוצה עבורו מכל מיני סיבות, שלא לציין את העובדה שהוא תאום ולא פרטת לגבי ביצועי אחיו/אחותו) וכיוב'.
    אני ממליצה לך לפנות לפגישת ייעוץ לפסיכולוגית אשר מתמחה גם באבחון של לקויות למידה, על מנת לשמוע האם כדאי בשלב זה להעביר אבחון מעמיק ולבדוק את התחום הלימודי והחברתי-רגשי.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו