שאלה לגבי דימנציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי דימנציה
    ג'ולי
    11/06/2009

שלום רב!
    אמא שלי בת 78 לפני כשנה וחצי קיבלה אירוע מוחי וכתוצאה מכך הזיכרון לטווח הקצר נפגע
    כרגע היא גרה איתי ויש לי המון בעיות שאני נתקלת בהם אצלה ביום יום ואני לא ממש יודעת איך להתמודד איתן כמו: אכילת יתר כלומר היא כול הזמן שוחכת שהיא אכלה 10 דקות קודם אפילו 5
    וזה גורם לה לאכול 3-4 מנות בחצי שעה וזה מסוכן
    היא לא מוכנה לעשות שום בדיקות היא לא ישנה בלילות ורק בימים
    וישנם ימים שהיא נורא אפטית וזה מדאיג
    תודה ומחכה לתמיכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי דימנציה

הוספת תגובה

• טיפול

גל גפן-ריטר
    15/06/2009

ג'ולי שלום,

מתיאורך עולות כמה סוגיות ואנסה להתייחס אליהן.
    האחת לגבי ההשלכות הפיסיות והקוגניטיביות של האירוע המוחי על אמך שאני מניחה שלאחר האירוע יש שינוי משמעותי מקודם לכן. לא ציינת האם היא עברה סוג של שיקום, האם קבלה טיפול בריפוי בעיסוק או האם אתם הודרכתם כיצד לטפל בה. חסרים לי הרבה פרטים על מנת שאוכל לעזור לך במתן כלים משמעותיים. למשל, כיצד תפקדה טרם האירוע, מה הדברים המעניינים לה, אלו תפקודים כיום נשארו שמורים, האם אינה זוכרת שום דבר מעכשיו לעכשיו או שזה מתמקד רק באכילה? וכיוב'. ניתן במידה ואמך תשתף פעולה לעשות מעין טבלה שבה רושמים מתי אכלה, או לכוון פלאפון או שעון לצלצל בזמן הארוחה וללמד אותה את ההתנייה שרק כשיש צלצול אז אוכלים.
    אך שוב זה על קצה המזלג ויש עוד גורמים שצריך לקחת בחשבון. כך שהייתי מציעה לך לגשת לפנות לפגישה עם פסיכולוג שיקומי המתמחה בשיקום לאחר אירועים מוחיים. וכן תתיעצי עם הרופא המטפל לגבי וויסות האכילה והשינה במידה וטיפול תרופתי יוכל לעזור.
    הסוגייה השניה הינה לגבי התמיכה הרגשית שאת זקוקה לה, וזה אכן תקופה מאוד לא קלה והטיפול מעורר הרבה תחושות ומתחים. את יכולה לפנות לטיפול פסיכולוגי עבורך או להצטרף לקבוצת תמיכה. למשל דרך עמותת נאמן .
    שיהיה בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו