התמודדות עם אב חולה דמנציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התמודדות עם אב חולה דמנציה
    מיכל
    19/07/2009

ערב טוב
    אני אישה כבת 50. אבי בן 88 מאובחן כחולה דמנציה. עצמאי לחלוטין. הבעיה היא בעיה פרונטאלית. כל פעם שיש הדרדות במצבו אני נכנסת למצב רוח נוראי, ומשוחחת עם אחותי בטלפון כמה וכמה פעמים. ביומים האחרונים הוא שאל את אמי אם היא היתה ב..... ואמר גם -----[ שם אשתו- אמי] היתה שם. זה חזר על עצמו בכמה סיטואציות. פתאום אמר לי בטלפון שהוא לא יודע איפה הבנק? וכו.
    אני ומתקשרת לאימי כמה וכמה פעמים כדי לבדוק מה המצב. אין להם מטפל בשלב זה.
    אני מטופלת בצירפלקס על רקע חרדת מחלות. מה עושים ? ואיך מתמודדים עם המצב של אבא. ברור לי , שהמצב לא יעשה טוב יותר..איני יכולה לראות אותו במצבו. הוא היה אבא שהערצתי . מצד שני איני יכולה לתפקד , ויש לי ילד קטן בבית.
    תודה על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צער גידול הורים

ד``ר שרה רפפורט
    03/08/2009

מיכל שלום,
    אני מאוד מבינה את דאגותיך וקשה להתמודד עם תופעות הדמנציה של הורה.
    עם זאת, נראה כי את זקוקה לתמיכה בנושא זה כאשר מחמיר את החרדות מהן את סובלת. האם את נמצאת בטיפול פסיכולוגי בנוסף לטיפול התרופתי? כמו כן, אני ממליצה שתפני לאמותת אלצהיימר, שם ניתנים עזרה, הכוונה ותמיכה לבני משפחה שמתמודדים עם קשיים כמוך.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש כך

אילן
    30/08/2013

אבא שלי חולה בדמנצה וכל הידרדרות אני נעשה יותר חולה ןעצבני וחסר אונים.\

אני לא יודע מה לעשות ואיך להתמודד.

פסיכולוגית לוקחת הרבה כסף וזה לוקח זמן עד שזה נרגע.
    האם יש דרך אחרת לטפל בפחדים ולהיות יותר אופטמי ורגוע ?
    אילן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו