שאלה קצת מוזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה קצת מוזרה
    בת 25
    01/08/2009

האם ייתכן שכתוצאה מתקופה ארוכה של מתח נפשי "יתקלקל" משהו בתיפקודים הקוגניטיביים?
    ידוע לי שלאנשים שנמצאים בסטרס יש זיכרון פחות טוב, ובאמת יש לי זיכרון גרוע מאוד ושמתי לב לכך כבר מזמן, למרות שקשה לדעת אם ככה נולדתי או שזה נובע מסטרס, כי אני חושבת שהייתי ביותר מדי סטרס כמעט כל החיים שלי.. אבל האם יכולות להיות תופעות נוספות? אני שואלת גם בגלל שבשנים האחרונות נראה שאני עושה יותר מדי פשלות יותר מדי בסיסיות- למשל בפרוייקט שאני עושה במעבדת ביוכימיה במסגרת הלימודים- אני מתבלבלת יותר מדי בכמויות החומרים שאני צריכה להכניס למבחנות וגם בסדר הפעולות (למרות שאת ההיגיון של הניסוי אני מבינה, זה פשוט קורה תוך כדי עבודה, לאחר שהבנתי מה צריך לעשות והכל רשום אפילו) והניסויים שאני אחראית עליהם יוצאים דפוקים וצריך לחזור עליהם.
    (מעבר לכך אני מתקשה מאוד לעמוד בקצב של הלימודים ואחרי שנה א אובחנו לי לקויות למידה. אני עכשיו בשנה ד.. אמורות להיות רק 3)
    אבל אני שואלת את השאלה בעיקר בגלל שלפני כמה ימים קרה לי משהו מוזר- נסעתי במכונית של חברה שלי במושב שליד הנהג וראיתי מין פתק פירסומת כזה, מאלו ששמים על השימשה, ובמשך דקה הייתי לגמרי במחשבה שאני נמצאת באוטו של אבא שלי, למרות שהייתי מודעת לכך שחברה שלי היא זו שנוהגת, וממש תהיתי לעצמי למה אבא שלי שומר פרסומות באוטו ולא זורק אותן, (שזה משהו שהוא נוהג לעשות). מזל שלא אמרתי שום דבר, כי הייתי ממש קרובה להגיד לה: אני לא מבינה בשביל מה אבא שלי שומר את הדברים האלו. ואז משהו היה נראה לי מוזר וקלטתי שזה לא הגיוני.

אם בעיות הזיכרון והבילבול נובעים ממתחים, האם זה אומר שאם ירדו המתחים יעלמו הבעיות?

תודה רבה מראש על תשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה קצת מוזרה

הוספת תגובה

• סטרס ממושך

ד``ר שרה רפפורט
    07/08/2009

שלום לך,
    שאלותך אינה מוזרה. ללא ספק, לחץ ממושך וברמה גבוה יכול לגרום לך את הקשיים בתפקודך. את גם מציינת שאובחנת עם לקות למידה, דבר שיכול להוסיף לקושי. חשוב לי לדעת האם אובחנו אצלך גם הפרעות קשב כחלק מבעיות לימוד. הפרעות קשב מחמירות בתוך סטרס, אך דורשות טיב טיפולי אחר ותואם. בעיות תפקוד על רקע של סטרס חולפות עם ירידת הלחץ או ניתן ללמוד דרכי התמודדות יותר יעילות.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שרה

בת 25
    08/08/2009

תודה על תגובתך.
    המאבחנת אמרה שיש לי הפרעת קשב גבולית, חוץ ממה שהיא הגדירה- איטיות בשטף הקוגניטיבי.
    לא קיבלתי שום טיפול, רק סיוע בלימודים ותוספת זמן במבחנים, איזה טיפול יכול לעזור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול מתאים

ד``ר שרה רפפורט
    08/08/2009

יתכן שעברת את האבחון הנדון לפני הרבה שנים. אני ממלצה לך על אבחון חוזר אך מקיף בנושא הפרעות קשב כדי לברר אם קשייך בתקפוד מתאמים לטיפול תרופתי מסוג ריטלין.
    כמו כן, במקביל נראה כי את יכולה לעזר בטיפול מסוג אימון אישי COACHING. שיטה זו עלולה לעזור לך בארגון ובהתמודדות עם בעיותיך.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו