בדיקה קוגניטיבית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה קוגניטיבית
    שאלה
    28/09/2009

שלום
    אני בת 35, עברתי לפנ כי 3 שנים טיפול כימותרפי לסרטן, ויש לי כמה בעיות רפואיות, שחלקן נוירולוגיות.
    אני מרגישה שיש לי פגיעה קוגניטיבית שמאד מפריעה לי לתפקוד.
    היכן אפשר לבדוק את הנושא ?האם אפשר דרך קופ"ח ?
    אני בקופ"ח כללית וגרה באיזור המרכז
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה קוגניטיבית

הוספת תגובה

• בדיקה נוירופסיכולוגית

ד``ר שרה רפפורט
    30/09/2009

שלום לר ושנה טובה ובריאה,
    לא ברור האם קיים קשר בין בעיותך הנוירולוגיות לבין הקיים בתפקודך קוגניטיבי. הבדיקה לא נמצאת בסל הבריאות ורק הקופה רק מאשרת אותה לפי המלצה של מומחה. לכן כדאי לך לפנות עם תלונותיך לרופא המטפל, עדיף לנוירולוג שלך. קופ"ח כללית מפנה לבדיקת נוירופסיכולוגיות בדרך כלל לבי"ח לוינשטיין, או לחלופין מפנה לסריקה קוגניטיבית במסגרת של רפוי בעסוק. כמו כן, את יכולה לפנות באופן פרטי. אשמח לעזר לך למצוא מרפאה מתאימה במידת הצורך.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניות

שאלה
    30/09/2009

שלום ד"ר רפפורט,
    תודה על התשובה.
    אין לי נוירולוג, האבחנות הנוירולוגיות נעשו לפני כ 10 שנים. יש לי מכתב מהמטואונקולוגית שאצלה אני במעקב, שממליץ לבדוק את הנושא, היא ורופאת המשפחה לא ידעו להיכן להפנות אותי לבדיקה.
    האם מספיקה ההפניה של ההמטואונקולוגית, או שאצטרך לקבל הפניה גם מנוירולוג ? האם מספיק לפנות לנוירולוג בקופ"ח ?
    האם סריקה קוגניטיבית במסגרת ריפוי בעיסוק היא בקופ"ח ?
    האם יש הבדל בין הבדיקות והטיפולים בלוינשטיין ובריפוי בעיסוק ?
    מה סדרי הגודל של עלות בדיקה פרטית ?
    תודה רבה על העזרה וושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאן ואיך?

ד``ר שרה רפפורט
    01/10/2009

אני מציאה לך להתחיל להתייעץ עם רופאת משפחה שלך כי גם לנוירולוג את כנראה גם זקוקה להפניה. במקביל את צריכה לברר עם הקופה מה בדיוק הדרישות שלהם כדי להגיע לבדיקה המבוקשת. ההפניה צריכה להיות מבוססת על סיבות רפויאות של המומחה המפנה. לדוגמא, רופא נשים לא מפנה לבדיקה שמיעה.
    כאשר אני התייחסתי לבדיקה אצל מראפת בעיסוק כן התכוונתי בקופ"ח. גם בית לוינשטיין קופ"ח "כללית" אך שם נותנים שרות של בדיקה נוירופסיכולוגית מקיפה. עלות הבדיקה נוירופסיכולוגית במסגרת ציבורית כאשר אין ממון מהקפה היא בערך 3,500 ש"ח. בסקטור הפרטי העלות כמובן יותר גבוהה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על הפירוט

שאלה
    02/10/2009

כששאלתי את רופאת המשפחה היא לא ידעה לעזור לי.
    אנסה לפנות אליה שוב ואשאל ספציפית לגבי האפשרויות שהעלית.
    תודה רבה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו