מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית הבנה המשפיעה על כלתחומי החייםגל04/10/2009
אני בת 20 ומגיל 12-13 בערך אני מרגישה שיש לי בעיות הבנה,הבנה בדברים פשוטים,קושי בהבנה בחיי היומיום. כשמישהו מסביר לי משהו אני בחיים לא מצליחה לעשות את מה שהוא מסביר או מבקש וזה מפריע לי וגורם לי להפסיד המון בחיים-לדוגמא:אני לא עובדת,אפילו לא התחלתי ללמוד נהיגה,אני בנבחרת ספורטיבית והחלטתי לעזוב כי אני פשוט לא מבינה מה מבקשים ואיך צריכים לעשות את התרגילים (תרגילים כמו קפיצה לגובה,קפיצה מעל מסוכות,זריקת כדור ברזל) אני רואה איך מבצעים את התרגיל ומחקה את התרגיל אבל כשמסבירים לי איך לעשות ונותנים לי הערות אני לא מבינה איך לתקן את התרגיל וכך לבצע את התרגיל נכון (מה שגרם לי היום במשך כל השיעור לעמוד בצד). זה לא שתמיד אני גם יכולה לחקות את התרגיל שמבקשים ממני,לפעמים כשזה מסובך הכל פשוט לא מצליח להסתדר לי בראש ואז אני לא יודעת איך להתחיל את התרגיל,איך להמשיך ואיפה לסיים,זה קרה לי גם בצבא וזה פשוט הופך את החיים שלי לממש בלתי נסבלים מבחינתי.אני מרגישה מגוכחת בכל המקרים האלה מה שגורם לי לאבד את החשק ולא לנסות בכלל להתעקש,זה פשוט מוזר לראות מישהו שמסבירים לו 1000000 פעם והוא עדיין לא קולט.. נשווה את העניין רגע ללימודים-כשאני לומדת משהו וונותנים לי את הזמן והמרחב שלי,להיות עם עצמי,להבין לבד ולקרוא לבד אני יותר מסתדרת. הרבה הרבה יותר קל לי,אמנם זה לוקח הרבה זמן אבל אני מצליחה להבין וברמה גבוהה אפילו. אי אפשר להשוות חומר רב לבחינת בגרות לבין הבנה של תרגיל ספורטיבי (מה שגורם לי לחשוב שאולי מסתתר כאן משהו ריגשי)- אבל היכן אפשר לברר ממה באמת נובעת הבעיה הזו? מכונים כלשהם? (עשיתי איבחון טובה ומצאו לי בעיות קשב וריכוז אבל אני לא יודעת לאן לשייך את הבעייה הזו) ויותר חשוב מי בכלל מתעסק בזה,זה ממש לא בעיה מוכרת (גם החיפושים באינטרנט הוכיחו לי את זה ). הייתי אומרת שהבעיה הזו מפריעה לי יותר מהבעיות הלימודיות שלי מפני שזו בעיה שגורמת לי להפסיד בחיים המון דברים,אני יודעת שאם הבעיה הייתה נפתרת או לא קיימת בכלל הייתי נערה שונה לחלוטין,לא הייתי מפספת כ"כ הרבה דברים שאני רוצה לעשות בחיים,כואב לי שהחיים שלי צריכים להשתנות ואני צריכה לוותר על המון דברים בגלל הבעיה הזולאן פונים?
בנוסף נמצאה אצלי אינטיליגנציה גבולית אבל חרדת ביצוע וקשיים רגשיים מנמיכים את היכולות שלי באופן משמעותי,האם זה יכול להיות קשור לבעיה? כיצד אבדוק את הבעייה ואיך אדע אם זו בעיית הבנה אמיתית או בעיה ריגשית.
לעזרתכן אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון של הקושי
גל גפן-ריטר10/10/2009גל יקרה,
מתיאורך עולה תחושת מצוקה שאין לי כל ספק שכדאי שתטפלי בבעיה.
אם אני מבינה נכון את דברייך, את עברת אבחון אשר מעיד על:
1. קשיי קשב וריכוז
2. אינטליגנציה גבולית
3. תגובה רגשית אשר מתעוררת כלפי מטלות שונות.
שלושת דברים אלו יכולים להסביר את הקושי שלך להבין הוראות.
לדעתי, מה שעכשיו כדאי לעשות זה ללמד אותך כיצד להתמודד עם מצבים אלו. כיצד את תוכלי להבין הכי טוב את ההוראות וכיצד תוכלי להשתלב במעגל התעסוקה והחברה בצורה שתעניק לך בטחון שמחה, הנאה וסיפוק.
להערכתי כדאי שתפני לטיפול פסיכולוגי ממוקד במטרות שאת רוצה. למשל, כיצד להתמודד כשמסבירים לך משהו, איך להתחיל לחפש עבודה וכיוב.
אשמח לעמוד לרשותך אם יש עוד שאלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי..
תום18/10/2009אני בודקת כעת אפשרויות לדרכי טיפול.
רק משהו שלא ממש ברור לי,למה אינטיליגנציה גבולית יכולה להשפיע ולגרום לחוסר ההבנה שאני מרגישה? אינטיליגנציה גבולית היא לא אינטיליגנציה בינונית? (אולי אני טועה..).
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגבי שלתך
אני01/12/2009לדעתי את מתאר קושי רגשי מורכב, כמו סיפור מעגלי שגדל- את מתארת שכשאת לבד מול מטלה את יודעת לבצע אותה היטב בנוסף, הבנתי מתיאורך כי יש יכולת טובה ללימוד עצמי, גם מניסוח השאלה שלך לא נראה כי יש לך בעיה קוגנטיבית- גם לא גבולית!!! מה שנראה הוא שהבטחון שלך התחיל לרדת באופן משמעותי בגיל צעיר מאוד. הבטחון שירד השאיר אותך עם תחושה של חוסר יכולת שהתעצמה כל פעם שנראה לך שלא הבנת משימה- התיאור שלך מתאר חרדת ביצוע ליד אנשים. אם אני מעריכה נכון את פנייתך- נראה כי יהיה למאבחן מאוד קשה לאבחן אותך כי את למעשה צריכה לבצע מטלות בנוכחותו- והרי נוכחות אנשים משתקת אותך ואת היכולת שלך לחשוב ולהבין.
טיפול רישגי אישי יכול להועיל לך ולשפר את הדימויי העצמי שלך ומשם את וכל בוחן אחר יוכלו לבחון בצורה בהירה יותר את הקשיים שאת מתארת. (למרות שנראה לי שלאחר טיפול תביני שהקושי אצלך הוא שונה ובמקום אבחון תוולד לך דרך ארוכה של עבודה עצמית לשיקום הביטחון העצמי).
תדעי רק שכל אבחון הוא לא אורים ותומים והמציאות שאת תיצרי לעצמך תהייה המבחן האמיתי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מיני
זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטלית
שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקה
תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעית
דברים שמשפיעים על הזכרון
שינויים איסכמיים במח- בירור
אוכל ותוספי מזון - בירור
טכניקות לשיפור מחשבה- בירור
שינויים באפקטיביות הזיכרון - בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?