בעיה שהתחיל לאחר קבלת תרופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה שהתחיל לאחר קבלת תרופה
    אנונימי
    14/10/2009

החלטתי עקב הבעיה שלי לכתוב במכתב לאט ובטוח את מצבי (לקח לי הרבה זמן לכתוב את המכתב).
    אני סובל מסכיזופרניה שעקב התפרצותה הוכרתי כנכה צה"ל ושוחררתי לאחר שנתיים ושמונה חודשים מהשירות הסדיר .
    בדיקות הדם האחרונות שעשיתי יצאו תקינות לחודש אוקטובר הנוכחי .
    בעברי טופלתי בשלל תרופות כנגד הסכיזופרניה אבל התייצבתי על כדור בשם סוליאן במינון 200 מ"ג אשר עימו תפקדתי מצוין ולא סבלתי מתופעות לוואי .
    לאחרונה נעשה שינוי בתרופה לריספרדל קונסטה בזריקה כדי להפטר מהבעיה של לקחת כל יום כדור .
    אותה תרופה עובדת בשיטת SLOW RELEASE ומספיקה לשבועיים , מרגע מתן הזריקה סבלתי משלל תופעות לוואי כמו אי שקט,ישנוניות ,טשטוש בעיניים, חרדה , מחשבות אובדניות קשות ועוד תופעות לוואי , את התופעות לוואי שרדתי בשלום אבל תופעה אחת שהתחילה לי מטרידה אותי ואינה עוברת גם לאחר תום ההשפעה של הזריקה : (כרגע חזרתי שוב לטיפול בסוליאן ואינני מקבל עוד זריקות)

התחילה להיות לי בעיה בחשיבה ועקב כך גם בדיבור לבטא את עצמי, אני מרגיש מעורפל במחשבה, קשה לי להסביר ולנתח אינפורמציה ובשל כך קשה לי לבטא את עצמי במילים , קשה לי להזכר בדברים באירועים וגם במילים , מה שבעבר לפני קבלת התרופה "ריספרדל קונסטה" היה ללא בעיה כלל .
    דוגמאות :
    1. צפיתי בטלויזיה בסרט והיה לי קשה מאוד להבין מה מתרחש בסרט וגם אחרי הסרט היה לי קשה להזכר במה שצפיתי , במחשבה הכל היה במעורפל ולא הצלחתי להגיד לעצמי כך וכך ראיתי .
    2. שאני מנסה להזכר במשהו ולחשוב עליו זה בלתי אפשרי כאילו אין לי מחשבה בראש ואני לא מצליח לגשת לאינפורמציה בראשי .
    3. ניסיתי לקרוא עיתון (משהו שבעבר לא היתה לי שום בעיה לבצע) ואני מתקשה להתרכז ולהבין מה שכתוב , אני שוכח מיד את מה שקראתי ולא מסוגל בתום כתבה למשל להגיד לעצמי מה הרעיון בה .
    4. אוצר המילים שלי נהיה לקוי מאוד ,אני משתמש במשפטים קצרים ופשוטים ולא מצליח להרכיב משפטים יותר מורכבים שבעבר עשיתי זאת ללא כל בעיה.
    5. ניסיתי להזכר באירוע שקרה לפני יום וכאילו אני לא מצליח לגשת למידע הזה בראשי .

• את המכתב הזה , אחרי שעות רבות של תיקונים וסידורים הצלחתי לכתוב !
    אני מתפקד ברמה הבסיסית כרגיל , אני מתלבש כרגיל ,אין בעיות מוטוריות ,מתגלח ומתקלח עושה צרכיי ,שקול כדי להמנע מסכנות , מצליח להפעיל את המחשב ואת הטלויזיה ,זוכר פעולות מסוימות ודרך תפקודם , מצליח לנסוע ברכב ולהפעיל שיפוט תקין , מבין ברמה יחסית את התקשורת אלי .

ניסיתי לשאול בפורום פסיכיאטריה את אותה שאלה ואמרו לי לפנות למטפל שלי , כל מה שאני רוצה לדעת זה האם נתקלתם בתופעה של בעיות חשיבה וזכרון עקב תרופה אנטי פסיכוטית ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא תמיד יש לנו תשובה

ד``ר שרה רפפורט
    21/10/2009

שלום לך,
    הביעה שאתה מתאר מחוץ התחום המומחיות שלי. לצערי, אני לא מסוגלת לענות לך מהן השפעותיה של התרופות האנטי פסיכוטייות על תפקודך הקוגניטיבי. גם אני ממליצה לך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך כדי לברר האם הבעיות הן על רקע תועות לווי של התרופות או הן סימפטומים של המחלה ממנה אתה סובל.
    מצטערת מאוד שאני לא יכולה לעזור, למרות הממאמץ שהשקעת בכתיבת השאלה.

בברכב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו