בן 24 - בעיות זיכרון וקוגניציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן 24 - בעיות זיכרון וקוגניציה
    רן
    02/11/2009

שלום רב,
    ברצוני לתאר בכמה משפטים בעיה שאני חש שלא סבלתי ממנה מעולם וכעת כן:
    בשל נסיבות מסויימות נטלתי במשך מספר שנים כדורים נוגדי דיכאון (מגיל 18 ועד היום בגיל 24) במינונים לא נמוכים במיוחד. במשך כל הזמן הזה לא הרגשתי שום הפרעה קוגנטיבית או בזיכרון. לפני כשנה עברתי תקופה קשה במיוחד שבעקבותיה עישנתי המון חשיש (כל יום בכמויות) ולאחר שהחלטתי להפסיק נטלתי במשך כל שנה כדור קלונקס 0.5 מג'.
    כיום לאחר אפיזודה של חרדה שנבעה אולי מההתמכרות לקלונקס הצלחתי לרדת למינון של רבע כדור קלונקס אחת לשלושה ימים במגמה להפסיק סופית. כמו כן אני נוטל חצי כדור ציפרלקס בבוקר כנגד החרדות. אני בכוונה שומר על מינונים נמוכים במיוחד, אולי אף לא תרפויטים במטרה להפסיק לחלוטין את התלות שנוצרה בנסיבות מרגיזות(...) ולחיות חיים ללא כדורים.
    ועכשיו...
    מאז ההפסקה עם החשיש והקלונקס אני חש שנגרמו לי נזקים בלתי הפיכים מבחינה קוגנטיבית. לדוגמא, כיום שמונה חודשים ללא שימוש בסם אני חש קשיי ריכוז, זיכרון ופיזור מחשבתי שמפריעים לי לתפקד בלימודים, עבודה ואפילו ביחסים עם חברתי. מבחור שנון וחד כתער בעל זיכרון צילומי הפכתי לאחד שמפחד מכל מאמר שהוא אמור לקרוא באוניברסיטה, או לא מסוגל להתרכז, לתרגל ולזכור שיעורים. מפחיד מאוד נוכח העובדה שהייתי בקצה השני של המתרס. אני מרגיש מוטרד מאוד מהמצב הזה והייתי מאוד רוצה לדעת אם יש טעם לעבור בירור ניורלוגי. אפילו התחננתי להתנדב במחקר fmri לטובת אינטרס זה אך לצערי הרב זה לא הסתדר. הייתי רוצה לדעת מאוד אם המצב הזה נובע מחרדה או מנזק מוחי בלתי הפיך שנגרם לי כתוצאה מהמשחקים המסוכנים שעשיתי בגוף ובמוח שלי. אני יודע שאין לכך תשובה פשוטה, אך אם ישנה דרך אובייקטיבית לבדוק זאת, כמובן שזה היה עוזר. התקווה לבדה הייתה עוזרת, אם הייתי יודע שהמצב הוא הפיך ומצבי ובסוף זה יעבור... כמובן שכדורים הם לא תשובה. איך בודקים ? תודה מראש וסליחה על אורכה של השאלה,רן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרגש או הקוגניציה או שילוב של השנים

גל גפן-ריטר
    07/11/2009

רן שלום,
    מתיאורך ייתכן כי הקשיים שאתה חווה נובעים או מקשיים נוירולוגים (בהשפעת התרופות, הסמים או גורם אחר) וייתכן ותפקודך בתחומים אלו מושפע מאוד מהלך רוחך, מהחרדות שאתה חווה וממצב הרוח שאתה נתון בו.
    במידה ואתה מעוניין לקבל אבחנה על מצבך הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון הבודק את התפקודים בהם אתה חש קושי, קרי אבחון נוירופסיכולוגי אשר נעשה על ידי נוירופסיכולוגים מורשים.

אשמח לעמוד לשרותך במידה ויש עוד שאלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו