מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעקבות אבחנה רשלנית שגרמה להרסקורבן של בודק25/11/2009
אני סובל מהפרעות בזיכרון לטווח ארוך (שבוע ומעלה) והפרעות קשב וריכוז מילדות. חומרת בעית הזיכרון היא כזו שגרמה לי לחרדה כרונית, פחד מכישלון ומניעות מכל מיני דברים (פחד לגשת למבחנים עליהם שילמתי) וכתוצאה מכך אין לי תעודת בגרות ולעולם לא הצלחתי לתפקד כמעט בכלום עקב הבעיות הקוגניטיביות הללו.
כמו כן, כמעט כל הזמן אני שוכח לכבות את הגז, שוכח מפתחות וזה עניין של יומיומי.
בשיחה רגילה איתי אפשר להתרשם כאילו אני אדם משכיל ולא שמים לב לבעיות הזיכרון שלי אבל אני משלם את המחיר.
קיימות בשוק תרופות ניסיוניות של חברות שונות שאותן מקבלים אנשים עם הפרעות בזיכרון על ידי רופאים במרפאות זיכרון במסגרת clinical trial ואני כבר במשך 10 שנים מנסה לקבל משהו שעשוי לעזור לי אבל ללא הצלחה והכל בגלל נוירו פסיכולוג רשלן.
הנוירופסיכולוג רשלן מפני שהוא לא נתן משקל באבחנתו להיסטוריה ולחיי היומיום רווי הפרעות הזיכרון, וקבע את אבחנתו רק על סמך משימות שהוא נתן לי. אם הוא היה נוירופסיכולוג זהיר, הוא היה מבין שאולי עשיתי את המשימות טוב אבל זה לא אומר שאין לי הפרעות זיכרון אובייקטיביות. בהתרשלותו הוא קבע שהפרעות הזיכרון שלי הן סובייקטיביות. וזו רשלנות מפני שאצלי הפרעות הזיכרון הן אובייקטיביות. כל הכסף ששילמתי לו הלך לאיבוד, והוא גרם לי בכך לנזק שבגללו לא הסכימו לתת לי את הכדורים שנמצאים בשלבי ניסוי שמטופלים עם הפרעות זיכרון אובייקטיביות מקבלים, שעה שאצלי הפרעות הזיכרון הן אובייקטיביות ולא סובייקטיביות.
עובדה שחלפו מאז 10 שנים וכלום לא השתנה, אלא שנשארתי שוכח דברים כל הזמן ובגללו לא קיבלתי כאמור טיפול שעשוי היה לעזור לי.
אני מחפש נוירופסיכולוגים זהירים שמבינים שסיפור חייו של הנבדק ולניסיון הכושל שלו כשהוא (שוכח מפתחות, שוכח ביצים על הגז, שוכח כמעט כל דבר ביומיום) יש משקל בקביעה באם הפרעות הזיכרון שלו הן סובייקטיביות או אובייקטיביות, וזאת כדי שלא אתקל שוב פעם בנוירופסיכולוג רשלן, שלא משלם את מחיר הסבל שלי בגופו על מאמצי הכושלים לזכור דברים, שיכתוב ש"סובייקטיבי".
עם כל הכבוד לנוירופסיכולוג הזה, אבל הוא לא חי בגוף שלי במקומי, ולא משלם את המחיר הכבד שאני משלם כשאני כל הזמן שוכח דברים.
אודה לכם אם תפנו אותי לנוירופסיכלוגי/ת נורמלי שלא יגרום לי לנזק ושאוכל באמצעות אבחנתו לקבל את הטיפולים הניסיוניים החדשניים (clinical trial) מרופאים שנמצאים במרפאות זיכרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תרופת פלא
ד``ר שרה רפפורט02/12/2009שלום לך,
צער לי לשמוע על חוויתך המאכזבת עם אבחון נוירופסיכולוגי.
לפי דבריך, מאז עברו הרבה שנים, ולא חל שינוי במצבך. אתה לא מציין את גילך ועל איזו תרופה מדובר שאתה כל כך רוצה לקבל. חשוב לציין שלא מוכר לי תרופת "פלא" לצורך שיפור הזיכרון. כ"כ במרפאות זיכרון בדרך כלל מטפלים בחולי דמנציה בגיל הזהב ובהתאם הטיפול. האם אתה מתאים לקבוצה זו? נראה שיש לך ציפיות יתר ביחס טיפול תרופתי מסוים שאולי בכלל לא מתיאם לך וקיים ספק על יעילותו. כ"כ, חשוב לי לדעת האם טיפלת בחרדות מהן אתה סובל?
בנוגע האבחון שעברת: לדעתי המאבחן היה צריך לכוון אותך למקור בעיותך. במידה שהאבחנה הייתה שבעיותיך על רקע סוביקטיבי, יש צורך להצביע על הסיבות הסוביקטיביות ולכוון אותך לטיפול המתאים. חרדה יוכולה בהחלט להיות סיבה לקשייך. בנוסף, מהן השפעותן של הפרעות הקשב על תפקודך בזיכרון? עם זאת, אני מאמינה לך שאתה נתקל בקשיים רבים שפוגעים בתפקודך הכללי.
אנחנו במכון "קוגניטיב" יכולים לעזור לך לקבל תשובות מדויקות יותר ולבצע אבחנה מובדלת וכן לכוון אותך לטיפול מתאים ויעיל.
בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין עדיין לתרופות שם
קורבן של בודק02/12/2009אובחנה אצלי חרדה ומאז אני מטופל באמצעות כדורי פלוטין (ממשפחת ה SSRI) ואין לי חרדה ולכן מיגבלות הזיכרון (לטווח ארוך) מהם אני סובל כל הזמן בלי רגע אחד של שיפור, אינן סובייקטיביות אלא אובייקטיביות.
לכדורים שניתנים במסגרת ניסוי במרפאות הזיכרון אין שם מסחרי עדיין. יש להם מספר. למשל יש חברה שבדית שבמסגרת ניסוי טיפולי במרפאת זיכרון בבית חולים בילינסון בודקת חומר חדש שנמצא בשלבי ניסוי על בני אדם. לחומר אין עדיין שם אבל יש מספר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד``ר שרה רפפורט05/12/2009המידע שתה נותן על תרופה ניסיוני ללא שם מאז 10 שנים, די משונה. כמו כן, מרפאת זיכרון בדרך כלל חוקרת מצבם של חולי דמנציה לפי קריטריונים מסוימים.
עם זאת, ברצוני לציין שנוירופסיכולוג לא מחליט מי יכנס למחקר ומי מתאים לאיזו תרופות.
אני מזמינה לך לשקול דרכי אבחון וטיפול נוספים במקום להיות נעול על תרופות שאולי בכלל לא מתאימות לך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תופעה לא מובנת - הפרעת זיכרון אחרי אקט מיני
זכרון בקריאה רגילה לעומת קריאה דיגיטלית
שיטות וטכניקה לשיפור הבנה ולוגיקה
תוספי תזונה לשיפור זיכרון והוכחה מדעית
דברים שמשפיעים על הזכרון
שינויים איסכמיים במח- בירור
אוכל ותוספי מזון - בירור
טכניקות לשיפור מחשבה- בירור
שינויים באפקטיביות הזיכרון - בירור
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?