איבוד ריכוז

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבוד ריכוז
    אורית
    02/12/2009

שלום,

אני בת 40, בדר"כ בריאה. לאחרונה התחלתי להרגיש מצבים מוזרים של נתק ואיבוד ריכוז. הנורה הראשונה נדלקה לי לפני כחודשיים כשחציתי צומת ברמזור אדום. הרגשתי "שהתעוררתי" כשכבר הייתי באמצע הצומת ואח"כ לא יכולתי להירגע מהמחשבה של "איפה הייתי??". במזל זה נגמר רק בדו"ח.
    דבר נוסף שקורה לי - אני מזכירה בכירה קרוב ל-19 שנה. תמיד מפוקסת, חדה וזוכרת הכל עד לפרטים הקטנים. לאחרונה, פתאום, אני לא מצליחה לענות לשאלות פשוטות. ברור לי שאני יודעת את התשובה ואני גם יודעת איפה במוח היא ממוקמת, אבל הדרך לשם חסומה במין מסך ערפילי ואני מתחילה לגמגם ולהשתהות ולפעמים גם עונה לא נכון - מה שאף פעם לא קרה!
    עוד דבר, פתאום התחלתי להשמיט מילים ואותיות במיילים שאני כותבת. לדוגמא כשבדקתי מייל שכתבתי שמתי לב שהשמטתי במהלכו את המילה "לא" מס' פעמים ולצד משהו שאינו מתאים או לא שייך ציינתי מתאים או שייך. או למשל שנעלמה לי האות ת' - מייל שהחסרתי בו במס' מקומות את האות ת' בסיום מילה. (קוראים לי אורית ובמייל הייתי אורי).

אחרי כל איבוד כזה - שאני לא יודעת לתזמן אותו, אני פתאום מרגישה שהתעוררתי, וזה די מלחיץ.

אני לא מתייחסת לאובדן זיכרון שמות, מס' טלפון, שיחות, או שבורחת לי מילה באמצע משפט - כל אלה אני מייחסת לגיל 40 שרק עברתי.

אציין שיש לי 4 ילדים, האחרונה בת שנה, משפחה מקסימה ותומכת, בעל אוהב, סביבת עבודה טובה ואני גם דואגת לזמן פנוי משלי (חדר כושר, טיפוח וכד'), כך שזה לא נובע מתקופת לחץ או ארוע מלחיץ שקרה לי.

אשמח לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבוד ריכוז

הוספת תגובה

• שכחתם אותי???

אורית
    10/12/2009

אמנם אנחנו בפורום הפרעות זיכרון, אבל הבעיה היא אצלנו בדר"כ, לא????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבוד ריכוז

גל גפן-ריטר
    10/12/2009

אורית שלום,
    אני אתחיל ואומר כי התופעות שאת חווה יכולות להיות קשורות לכשלים בקשב. כשלים אשר יכולים להיות רגעיים ונובעים מעייפות, לחץ, עומס וכיוב'. ציינת כי כל הגורמים בחייך, משפחה, עבודה וכיוב' מאוד תומכים, אך עדיין בהינתן כל הגורמים בחייך אני בספק אם את לא חווה לפרקים עומס, עייפות ולחץ.
    בכל מקרה זו יכולה להיות סיבה אחת לתופעות שאת חווה, אך ישנן עוד סיבות אחרות. הייתי ממליצה לך לפנות לרופא המשפחה ולהתחיל בבירור רפואי ומשם להמשיך על פי המלצות הרופא.

אשמח לעמוד לרשותך באם יש לך עוד שאלות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו