זיכרון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיכרון
    מיתר
    03/12/2009

שלום רב!
    אני תלמידה בבי"ס תיכון בכיתה יב' ויש עבורי בעיה מאוד חמורה ומאיישת שגורמת לי להיכנס כל פעם לתיסכול.

כמו כל תמיד בבי"ס תיכון שצריך ללמוד למבחן, מתכונת וכו'... אצלי הבעיה היא שלמרות שאני מנסה את כל הדרכים ללמידה אם זה סימנים, אם זה באסוציאציה, תרשימים וכו'...
    אני לא מצליחה לזכור את החומר אך מבחינת הבנה אין לי בעיה.

ניסיתי לאכול אוכל בריא תקופה מאוד ארוכה ובעקבות זה לשפר את הזיכרון ולא הלך, עדיין לא הצלחתי לשפר את הזיכרון, ניסיתי דרך בליעת כדורים של ג'ינקו בילובה, אצה כחולה, אומגה 3, B12 וכו... אך עדיין לא ניכר שיפור בזיכרון.

יש לי הקלות בבי"ס אך עדיין יש לי קשיים בלימודים שמתבטאים בציונים.

היה אמור לי אתמול תור לנוירולוגית אך ויתרתי על התור ולא הלכתי מכיוון שהבנתי דרך הרופא משפחה שלי שנוירולוגית לא תעזור לי לשפר את הזיכרון ושאני סתם אתבאס.

דבר נוסף הלכתי לא פעם למורה פרטי ועדיין לא עזר לי בציונים.

אשמח לקבל עצות, טיפים שמות של כדורים כדי שאוכל לשפר את הזיכרון, מכיוון שאני מרגישה נורא עם המצב הזה שלי שאני לא מצליחה במבחנים וזה רק מכניס אותי לפסימיות ולתחושה נוראית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיכרון

הוספת תגובה

• קשיי זיכרון

ד``ר שרה רפפורט
    06/12/2009

מיתר שלום,
    ניתן להבין מדבריך שעברת בעבר אבחון מסוים בעקבותו קבלת הקלות בלימודים. בנוסף להקלות הספציפיות שהמצליצו עבורך, מה היו ממצאי האבחון ובאיזו קשיים קוגניטיביים מדובר? אשמח אם תוכלי לפרט. מתי נערך האבחו? יתכן שהאבחון לא הצליח להצביע בדיוק על טיב הקשיים מהם את סובלת וההמלצות לא היו מספקות. שאלה נוספת: האם את גם סובלת מבעיות קשב וריכוז?

אשמח לעור לך בהמשך אחרי קבלת מידע נוסף

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

מיתר
    07/12/2009

שלום!
    אני משערת שעשיתי את האבחון בכיתה ט' או י' שזה אומר לפני שנתיים- שלוש.
    הקשיים הקוגניטיביים שמדובר זה בעיה בהבנת הנקרא, בעיה בהבנת השאלות הנשאלות לפעמים, ניסוח עצמי כלומר הצורה שבה אני מתנסחת ואילו בעיקר הדברים העיקריים. חשוב לי להוסיף שהבעיה העיקרית שלי בלקבל ציונים בהתאם ללמידה שלי זה מהסיבה שהזיכרון שלי לא כזה טוב.

אפשר לומר שאני טיפה סובלת מבעיות קשב וריכוז, אך דבר זה לא יכול להעיד על הבעיה העיקרית בקבלת הציונים מהסיבה שכשאני מתכוננת למבחנים אני נמצאת בסביבה שקטה כך שדבר זה לא מפריע לי ללמוד ובמבחנים רוב הזמן יש שקט ואין רשרושים מסביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה למיתר

ד``ר שרה רפפורט
    09/12/2009

מיתר שלום שוב,
    תודה למידע שהוספת. נראה כי בעיותיך בתחום הזיכרון קשורה לבעיות הדידקטיות באובחנו אצלך וכן לבעיות בתחום השפתי.
    אני ממלצה על עיון בממצאי הבדיקה על ידי בעל מקצוע כמו נוירופסיכולוג או פסיכולוג חינוכי שמתמחה בתחום, ובהמשך יעבור איתך על ממצאי הבדיקה כדי לגבש המלצות שיעילו לך בעתיד. אופציה נוספת: לגשת לאבחון חוזר אצל נוירופסיכולוג שיכול לבדד את קשייך בתפקוד ולכוון אותך לטיפול או אימון מתאים.

לצערי, אין תרופות שמוכרות לצורך שיפור בעיותיך. לצערי, יש אנשים שצריכים להתאמץ יותר כדי להגיע להישגים, במידה שהם מקבלים עזרה מתאימה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו