מתי צריך לגשת לבדיקה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי צריך לגשת לבדיקה ?
    רינת
    07/12/2009

שלום, שמי רינת ואני אמא לילד יחיד בן 7 שמו אדיר.
    אדיר והוא ילד חכם ומקסים אבל יש לי בעיית זיכרון.
    אדיר בכיתה א' הוא זוכר להביא דברים לבית ספר שהמורה מבקשת,
    הוא זוכר שיש לו שיעורים ולקחת אוכל, אבל כמעט כל חוויה שהוא עובר
    אני אומרת לו שיספר לי הוא תמיד אומר שכחתי לא זוכר.
    אני שומעת את המשפט הזה בכל פעם שהוא צריך לספר לי משהו שקרה באותו יום בבוקר.
    למשל הם ראו הצגה אני שואלת אותן איך קוראים להצגה או מה היה מסופר בהצגה תמיד אותה תשובה לא זוכר. הוא שיחק עם חברים אני שואלת במה לרוב הוא עונה לא זוכר, חברים לעגו לו אני
    שואלת אותו על מה הם צחקו לא זוכר, מה עשית היום לא זוכר. יחד עם זאת מספרי טלפון הוא זוכר וקולט מהר, דרישות מהמורה כלפי בית ספר הוא זוכר עוד המון דוגמאות קיצוניות שילוב של זיכרון מדהים לדברים מסויימים ובעיית חוסר זיכרון מוחלט בדברים אחרים.
    כיצד ניתן לאבחן את הבעיה והאם צריך? האם זה נחשב בעיה או אופייני לילדים?
    אם צריך לאבחן איפה עושים את האיבחון ? ובקיצור אני חסרת עונים מה צריך לעשות? אודה על התשובות רינת אמא של אדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי צריך לגשת לבדיקה ?

הוספת תגובה

• אבחנה מבדלת

גל גפן-ריטר
    10/12/2009

רינת שלום,
    את מתארת מצב בו אדיר מצד אחד זוכר דברים רבים ומבצע טוב ומהצד השני מרבה לומר "שכחתי".
    כאשר יש בעיית זיכרון אנחנו נראה אותה בכל התחומים ולאו דווקא לגבי חוויות ספציפיות שהוא עובר בבית הספר.
    אני הייתי מנסה למשך תקופת זמן לא לשאול אותו שאלות ישירות לגבי החוויות שלו, אלא להתחיל ולספר לו על חוויות שאת עוברת במהלך היום. למשל, אתה יודע היום הייתי בעבודה/בסופר/פגשתי חברה וכיוב' ואיך הרגשת ומה עשית. ולראות האם אחרי כמה זמן מבלי ללחוץ עליו, עולים דברים ספונטניים אותם הוא היה רוצה לחלוק איתך. לעיתים ילדים משתמשים ב"שכחתי" כתגובה כאשר הם אינם רוצים לחלוק מידע.
    בנוסף במידה ואת רוצה הייתי פונה למחנכת שלו ושואלת האם שמה לב לקשיים בתחום הזיכרון או הקשב אצל אדיר. כך תוכלי לקבל תמונה נוספת לגבי תפקודו.

במידה ובכל זאת את חושבת שיש קשיים הייתי פונה לייעוץ אצל נוירופסיכולוג אשר מאבחן קשיים בזיכרון.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו