בעיות זיכרון בגיל 18

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות זיכרון בגיל 18
    ישראל אהרונוב
    06/01/2010

נעים מאוד,

שמי ישראל ואני מתגורר במרכז הארץ.

בחודשים האחרונים אני יכול להצביע על תופעה מרגיזה ומפחידה שמתרחשת אצלי בגוף והיא איבוד זיכרון. תיאור: אוצר המילים שלי בעברית ובאנגלית נקטע ואם פעם הייתי מסתכל על חפץ וקובע שבהסתכלות הבאה עליו אזכר בפריט מסוים, היום הדבר בלתי אפשרי לחלוטין. באמצע שיחות טלפון אני שוכח את נושא השיחה ולעיתים קרובות גם שמות של מכרים כמובן שגם תאריכים חשובים ומספרי טלפון בורחים לי מהראש.

הבעיות התחילו לפני כחצי שנה אך הורגשו סימנים מקדימים כבר לפני למעלה מ-9 חודשים. מרגיש החמרה מתמדת. אירועים שהתרחשו כשנה לפני בעיות הזיכרון אני זוכר אם כי לא בבירור מלא ומחסיר פרטים. גם רמת הריכוז שלי נפגעה קשות.

מספר שבועות לאחר סיום תקופת הבגרויות רופא המשפחה מסר לי שזה יעבור כמו שבא אך זה לא עבר. אני עובד כקופירייטר ויוצא לי לכתוב המון ברוב ימות השבוע אך זאת מבלי להתפוצץ ממידע חדשותי וכדומה. אני אדם מסודר שלא מעמיס על הראש שלו ועובד עם יומן. אני רוצה לציין שלשכוח את מיקום המפתח של הדלת זה נורמאלי וגם בריא מידי פעם אבל יש כאן משהו רציני יותר. לא מצליח לשלוף מידע שניסיתי להטמיע. טופלתי ע"י לציטין לאורך תקופה של חודשיים אך לא חל כל שיפור, כמו כן גם פורמולה מנטורופת לא עזרה במצב.

הרשו לי לשלול מספר סיבות שעלולות לגרום לכך:
    X בלוטת המגן – אני מטופל באלטרוקסין כדור אחד ביום חמש פעמים בשבוע
    X בדיקות דם – יצאו תקינות לחלוטין (כולל מה שקשור בויטמיני B למיניהם)
    X תרופות קבועות – בנוסף לאלטרקוסין אני צורך סינגולייר לטיפול באסטמה ולפני חודשיים סיימתי עם טיפול של לורסטין לאחר כמה שנים.
    X לחץ\מתח\חרדה – עם הבגרויות סיימתי לפני יותר מארבעה חודשים ומתגייס בעוד מספר שבועות.
    X עודף משקל – סובל מעודף משקל בינוני אך השלתי כבר מעל ל-13 ק"ג באמצעות מעבר לתזונה היפוגליקמית (בלי סוכר והכול מקמח מלא). התחלתי עם תזונה זאת לאחר שהתחילו בעיות הזיכרון.
    X לא היה אירוע מוחי\תאונה בשנים האחרונות ובכלל.
    X לפני שלושה חודשים טופלתי ע"י צמחים בתחושת דיכאון שחלפה לאחר מספר שבועות.
    X ללא שינויים בבית.

בשורה התחתונה-
    האם יש דרך לבדוק בעיה מסוג זה כגון CT או מבחנים כלשהם ואם כן למי אני פונה?
    ממה זה יכול לנבוע והאם זה הפיך?

רוב תודות!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות זיכרון בגיל 18

הוספת תגובה

• בירור רפואי ואבחון דחוף

ד``ר שרה רפפורט
    08/01/2010

ישראל שלום,
    חיוני להתחיל בירור מסודר ומיד.
    האם לאחרונה עברתה בדיקות רפואיות שגרתיות כולל בדקות דם? חשוב להבדק אצל הרופא משפחה ובמקביל לבקש הפנייה לנוירולוג. כמו כן, אני חושבת שמאוד מומלץ להעבור אבחון קוגניטיבי מסודר אצל נוירופסיכולוג ע"מ לברר מידת הירידה בתפקודך, לנסות לאבחן את הסיבה לכך, ולקבל המלצות לטיפול מתאים.
    טיפול עצמי באמצאות תוספת מזון אינו יעיל.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו