אבחון קוגנטיבי התנהגותי.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון קוגנטיבי התנהגותי.
    משה
    14/01/2010

מי מאבחן ליקוי התנהגות קודנטיבית?
    איזה בדיקות איבחון עושים לכך?
    כמה זמן הבדיקה נמשכת, ומה העלות שלה?

אני לא מדבר על זכרון קשוב וריכוז , אני מדבר רק על התנהגות.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבחון קוגנטיבי התנהגותי.

הוספת תגובה

• אבחון

גל גפן-ריטר
    16/01/2010

יוסי שלום,

הייתי שמחה אם היית מפרט קצת יותר מה הסיבות לפנייה לאבחון בכלל. ומכאן אוכל להמליץ לך על האבחון המתאים עבורך.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מדבר על אנשים שנפגעו בתאונות

משה
    18/01/2010

דרכים בראשם, חלקם איבדו הכרה בלי פציעת גולגולת, חלקם נפצע הגולגולת, וחלקם
    עברו פוסט טראומה.
    הרבה מאנשים אלו התנהגות נעשית עצבנית והם לא רגועים.
    לזאת הכוונה- השאלה איך מודדים את מידת העצבנות של אנשים אלו.

לדעתי לא מריך להיות כאן אבחון של זכרון קשב וריכוז.. האם אני טועה?

מקווה שכולם הבינו את כוונתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובות רגשיות ואורגניות

גל גפן-ריטר
    18/01/2010

יוסי שלום,

יש הבדל מאוד ניכר בין האוכלוסיות שאתה מדבר עליהם. במידה ויש פגישה אורגנית-מוחית, השינוי בהתנהגות בדרך כלל קשור לאזור המוחי שנפגע. למשל זה נפוץ אצל אנשים עם פגיעה באזור הקדמי של המוח שתהיה ירידה בעכבות. ואז אנשים אלו פועלים על פי המחשבות והדחפים שלהם. בנושא זה ישנם כלי אבחון נוירופסיכולוגים אשר בודקים את תפקודי המוח השונים.
    לגבי אנשים שחווה אירוע טראומתי ללא פגיעת ראש ישנם כל מיני שאלונים להעריך את מידת החרדה, דיכאון שהם שרויים בו ואשר הם הסיבה בדרך כלל להתנהגויות עצבניות.

מקווה שזה יותר ברור כעת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר אחד שקיבל פגיעה פרונטלית בראש

משה
    19/01/2010

בחלק הקדמי של הראש (או במצח) אז אם אותו אדם מתנהג לאחר התאונה
    באיפולסיביות, עם דחפים בלתי נשלטים, ועצבנות ייתר, האם זה נובע מהפגיעה הפרונטלית.

שנית כל בדיקות קוגנטיביות רגילות של זכרון קשב וריכוז - דבר זה עשוי להתגלות?

למשל האם פסיכיאטר או פסיכולוג מומחה יכול לגלות התנהגות עצבנית עקב פגיעה פרה-פרונטלית?

מה זה בדיוק עכבות?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחנה

גל גפן-ריטר
    20/01/2010

יוסי שלום,
    אני מעריכה את ההתעניינות בתחום, אך האם יש שאלה מסוימת שאתה מעוניין לקבל עליה את התשובה?

כאשר ישנה פגיעת ראש האדם אשר מוסמך לאבחן אותה הינו נוירופסיכולוג. פסיכיאטר יכול גם הוא במידה להעלות את החשד ולהפנות לאבחון המתאים.

שיהיה לך בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעניין אותי סופית מי קובע- פסיכיאטר

משה
    21/01/2010

נוירולוג או נוירפסיכולוג.

הנה קישור להחלטה של שופט מחוזי שקובע שמאבחן נוירופסיכולג צריך לתת רק
    את תוצאות המבחנים, ולא סיכום והמלצות.

וכן גם קראתי שנוירולוג או פסיכיאטר לא חייבים לקבל מסקנות של נוירופסיכולוג או את הבדיקות שלו.
    ואני מביא מדברי כב' השופט גריל "אין לאסור על מומחה בתחום הפסיכיאטריה, להבדיל ממוחים אחרים, להשתמש במכשיר החשוב והמקובל בתחום זה, של שיחות עם אנשים היכולים לתת למומוחה מידע מועיל על הנבדק.... מה שצילום רנטגן מהווה עבור אורטופד יכול מידע על התנהגות אדם, מצבו הנפשי, מאפייני אישיותו, הישגיו וכישורו האינטלקטואלים לפני התאונה ואחריה להוות עבור פסיכיאטר"

כל זה בעמוד 3 בהחלטה כאשר זה מודגש בהבלטה.

עכשיו אם אדם סטודנט נפגע בתאונת דרכים, ולפני שנפגע היה תלמיד מצטיין עם ציונים גבוהים, ואחרי התאונה ירדו ציוניו ירידה ניכרת, וכן גם משך הלימודים הוארך מעבר למקובל, ואותו אדם הלך לבדיקה קוגנטיבית והבודק הנוירופסיכולוג לא ציין כי היתה ירידה ניכרת בציונים וזמן הלימודים הוארך, והוא כותב כי האדם הצליח להדביק את חבריו ללימודים בכך שסגר את הפער בלימודים, אבל את הירידה בציונים המשך נוסף של הלימודים הוא לא מציין זאת בהמלצתו, אז אם את היית בודקת אדם כזה שייתן לך את גיליון הציונים שלו ומשך הלימודים שלמד יותר מהמקובל, האם היית מציינת זאת בעובדות שיש לנבדק.

כן גם בהחלטה הזאת האם פסיכיאטר או רופא שיקום או ניוירולג יכול לומר אף ללא בדיקת נוירולוג כי הייתה ירידה בזכרון, בקשב והריכוז, וההתנהגות של האדם מלפני התאונה בחס למצב לאחר התאונה?

אני מעוניין בבדיקה שתסתמך על ממצאים עובדתיים בשטח , ולא רק על בדיקות.. אשר כביכול יכולות לצאת פעם אחת תקינות ופעם שניה אי תקינות תלוי במצב הרוח של הנבדק.

האם אפשר לשלוח לך אי מייל לגבי בדיקה חוזרת של נוירופסיכולוג לאי מייל של גל- גפן?

תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת שנייה

גל גפן-ריטר
    21/01/2010

יוסי שלום,
    אני מבינה מדברייך כי אתה נמצא בעצומו של תהליך משפטי והיית מעוניין לקבל חוות דעת נוספת לגבי הממצאים הנוירופסיכולוגיים.
    הייתי ממליצה לך להיוועץ עם עו"ד שלך ולהחליט לגבי קבלת חוות דעת שנייה.במידה וכן אנא עשה זאת בצורה מסודרת של פנייה לאבחון נוירופסיכולוגי מסודר.

שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אני מעוניין בחוות דעת שנייה,

משה
    21/01/2010

האם תוכלי לתת לי חוות דעת שינייה עם ממצאים שאביא לך כגון גיליון הציונים
    שלי כאקדמאי בטכניון, כך שתוכלי לקבוע כי על פי הירידה בציונים הייתה לי פגיעה כלשהיא?
    יש לציין כי הירידה בציונים זה ממצא משפטי כמו שכתבתתי לך בהחלטה של כב' השופט גריל בבית המשפט המחוזי.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת שנייה

גל גפן-ריטר
    22/01/2010

יוסי שלום,

במידת ואתה מעוניין אתה יכול לפנות למכון קוגניטיב בהנהלת דר שרה רפפורט.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו