שבת שלום לכם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבת שלום לכם
    קספר
    16/01/2010

יש לי שאלה.
    קראתי באתר זה בעניין רב ,מאמר שמתאר את ההבדלים, בין אנשים שכותבים ביד שמאל לימין .
    בכתבה טוענים , ששמאליים , יותר ריגשיים , יותר יצירתיים, וכו..
    מאוד התחברתי למה שכותבים , אבל הבחורה שכתבת את זה באה מרקע של רפואה אלטרנטיבית , רציתי לדעת האם יש דברים מוחכים, אמפיריים במה שהיא אכתבה .
    כמון למשל ששמאליים יותר ריגשיים , יותר אימפולסיבים, יותר יצירתיים , וכו.
    לפי מה שהיא כתבה , ואני לא מזלזלת , אפשר לומר את אותו הדבר , גם על מזלות אסטורולגים .
    כווול בני מזל שור עקשנים ומחפשים נינוחות ?
    דבר שני אני לא יודעת אם אני שמאלית לגמרי , או חזקה בשתי הידיים , יש לי ליקויי למידה , דבר שמאפיין שמאליים , לפחות כפי שהיא כתבה , ורציתי לךדעת שני דברים .
    1 האם יש קשר לכך שיש לי ליקויי למידה, לכך שאני חזקה כנראה בשתי הידיים?
    ה 2 ליםני כמה חודשים , סדקתי את ידי השמאלית , והתרגלתי די מהר להשתמש ביד ימין .
    אפילו הצלחתי לכתוב , אומנם לא ברור , וזה דרש מאמץ ממני אבל הצלחתי לא רע לכתוב כמה מילים ביד ימין.
    3 למה באנגלית הכתב היה יותר ברור , והיה לי יותר קל לכתוב?
    תודה ושבת שלום
    יעל מהאו הסקרנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שבת שלום לכם

הוספת תגובה

• שניה רוצה להוסיף משהו

קספר
    16/01/2010

לגבי הכתב באנגלית , התכוונתי ששכשכתבתי ביד ימין מחוסר בררה והייתי צריכה לכתוב באנגלית ביד ימין, הכתב היה יותר ברור מאשר אנגלית .
    אין לי בעיה בנהיגה , ולא היה לי יותר קשה מפני שאני שמאלית , וכך גם עם הגיטרה.
    בגלל הליקוי הלימידה , יש בעיה בהבעה בכתב, מה שגורם לי לא להצליח במיוחד במבחנים ולקבל ציון נמוך .
    אבל אם אני אומרת לעצמי את התשובה ואת כותבת אותה , אפשר להבין את מה שכתבתי .
    למה זה ככה ?
    והאם אתם יודעים על הקלה כזאת במבחינים .
    אופפפ קשה להיות שמאלי ,עם ליקויי למידה .
    אבלן זה גםם לימד אותי רבות על החיים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון טעויות כתיב

קספר
    18/01/2010

אני חושבת שמין הראוי שלפחות תכתבו משהו כמו סליחה ,זה לא הפורום המתאים, את יכולה לפנות לפרום זה וזה ....
    השקעתי מחשבה , וכתבתי , לפחות תתנו קצת כבוד לאדם שפונה אליכם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקרנות

גל גפן-ריטר
    18/01/2010

יעל שלום,

את מתארת דברים רבים, בינם את היכולת שלך להתמודד עם היותך לקויית למידה.
    לגבי שאלותייך, אני יכולה לומר כי בדרך כלל אנשים אשר הם בעלי דומיננטיות שמאלית יש להם דומיננטיות של המיספירה ימין. המיספירה זו, על פי המחקרים השונים אחראית על תחום של רגשות, פרוזודיה, אינטונציה, הבנה רגשית והבעה רגשית. כך שייתכן ומכאן בא המידע שאת קראת.
    ככל הידוע לי, לקות למידה יכולה להופיע אצל אנשים עם דומיננטיות שמאלית וימנית. אני לא בקיאה בסטטיסטיקה.

מלבד זאת אני מאחלת לך שתמשיכי לחקור, להביע עניין וסקרנות

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודב על תשובתך

קספר
    18/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו